Onze zevende verjaardag

  • feb 2013
  • Rene
  • ·
  • Aangepast okt 2013
  • 1618
Winksels

Toen we begin 2006 Winkwaves startten, waren we nog echte pioniers die ons als een van de eerste spelers in Nederland volledig toelegden op het zakelijk waardevol maken van wat toen nog web 2.0 werd genoemd.

De eerste generatie: 'Wat vinden wij over' en 'Winkwaves Stage'

Onder het genot van verse huisgemaakte pasta en met zorg bereide espresso's werkten we, onder de scherp toeziende ogen van Noorse boskatten, aan ons eerste social platform: "Wat vinden wij over", onder het motto: 'Bewaar wat je vindt, vertel wat je vindt en vind wat anderen vinden'. Met toen nog de drie oprichters van Winkwaves als enige drie gebruikers. En er klonk een feestelijk belletje (vaak gevolgd door een vreugdekreet) als er een nieuwe gebruiker online kwam.

Binnen enkele maanden tekenden we het contract voor onze eerste klant voor de zakelijke variant van ons platform, dat we 'Winkwaves Stage' noemden: D66 werd daarbij misschien wel de eerste Nederlandse organisatie die avant la lettre voor Enterprise Social Media koos om de mensen in en rond de organisatie een podium te geven, te verbinden en samen sterker te laten staan.

De tweede generatie: Winkwaves Kenniscafé

Op 20-08-2008 introduceerden we met presentaties van klanten als het mediabureau MEC, Deloitte en D66 de 2e generatie van ons platform: het Winkwaves Kenniscafe. Rijker en constructiever dan Yammer, veel eenvoudiger en goedkoper dan Sharepoint.

Met een ervaren, hoog en relevant opgeleid team en met ondertussen misschien wel het rijkste track-record als leverancier van sociale intranetten en ESM projecten op Nederlandse bodem, hebben we ondertussen met veel genoegen het Winkwaves Kenniscafé mogen inzetten als social business platform bij meer dan vijftig organisaties, van De Nederlandsche Bank tot en met Air France KLM.

De derde generatie: ...

Onze visie is eigenlijk in die zeven jaar onveranderd. Het platform dat we continu doorontwikkelen om hier invulling aan te kunnen geven is ondertussen wel gegroeid naar echte bewezen 'Enterprise Social Software'.

Een mooi moment om morgen de preview van de derde generatie van ons platform te mogen presenteren. Met een nieuwe naam. Met een vanaf de grond af opnieuw ontwikkelde interface, ontworpen om toegankelijker te zijn. In een eerste reactie werd het nieuwe platform door een testgebruiker benoemd als: Zakelijk, maar toch persoonlijk en menselijk. Rijk, maar toch overzichtelijk. Intuïtief en toch prikkelend.

@wijvanwinkwaves houden van mooie tradities. Onze verjaardag vieren we elk jaar met een +1, samen met klanten en partners waarmee we samenwerken. We zien er dan ook enorm naar uit hen morgen op Winkwaves+7 in intieme eigen kring mee te mogen nemen in deze volgende stap naar de volwassenheid van Enterprise Social Software. Op basis van alle ervaringen, input en wensen van onze klanten van de afgelopen jaren. Met de eigen heldere identiteit en visie op samenwerken van Winkwaves. Ontworpen en ontwikkeld in Nederland, met gebruikers in al meer dan 27 landen. Winkwaves: Seriously Social.