Laatste grote wijziging op Kenniscafé

  • jan 2013
  • Mark
  • 1
  • 764

Wij van Winkwaves zijn inmiddels gestart met de 3.0 versie van ons Kenniscafé. Onder een nieuwe naam zal deze 3.0 versie in de loop van het voorjaar gelanceerd worden. Nog op de valreep en ter voorbereiding op de 3.0 versie, introduceren we het volg-concept op tijdlijn. Er zijn nog meer aanpassingen die nog net hun weg naar het Kenniscafé gevonden hebben. Een kort overzicht, te beginnen op het terras.

Terras

Herinner je je nog de roezemoesbox op het algemene terras, waarin je met iedereen kon chatten? Die staat er nu niet meer. Het terras, oftewel de tijdlijn, is voor wie ingelogd is, een persoonlijke tijdlijn. Een algemene roezemoesbox vonden we daar niet meer bij passen. Zeker niet omdat we de tijdlijn verder 'gepersonaliseerd' hebben.

Je kunt voortaan de tijdlijn, naast op Alles (beperkt natuurlijk tot de informatie waarvoor je geautoriseerd bent), filteren op Al mijn groepen, op Alles wat ik volg en op Alles wat ik niet volg (maar wel mag zien).

Alles wat ik volg impliceert dat je dingen kunt volgen. En dat klopt. Iedere kronkel waar je 'iets' mee hebt, volg je automatisch, of je de (co)auteur ervan bent, erop gereageerd hebt of een bedankje hebt gestuurd. Dat betekent dat je de reacties en dergelijke te zien krijgt op je tijdlijn. Als je wilt, kun je een kronkel ook weer ontvolgen. Handig als een discussie doorgaat, waar jij afhaakt. Ontvolgen is een nieuwe optie in de 'Bedankt-knop'. (De optelsom van opties in de bedankt-knop is een van de symptomen dat we hard toe zijn aan een 3.0 van kenniscafé, maar dat terzijde).

Met de nieuwe filterfuncties blijft de tijdlijn haar relevantie behouden, ook op drukke platforms.

Een tweede reden om de roezemoesbox op te offeren, is de ruimte die we daarmee gewonnen hebben aan de zijkant, ruimte die we goed kunnen gebruiken. Zo goed, dat we ook het grote viltje aan de zijkant weg hebben gedaan. De informatie over activiteiten van mensen en dergelijke, hebben we naar de zijkant verplaatst. Waarmee de tijdlijn sneller in beeld komt.

Dan hebben we ook het veld om direct vanaf het terras een kronkel toe te voegen, versimpeld. Vanaf nu kun je hier alleen een 'vrije kronkel' plaatsen. Wie meer wil, komt via de link 'Geavanceerde opties' in de pop-up uit. Geen zorgen dat de tekst die je had ingevoerd kwijt is, die nemen we mee naar de pop-up.

Groepen

Een laatste ingrijpende wijziging betreft de groepen en dan met name de mogelijkheden voor tafeldames en -heren om hun groepen in te richten. Het is mogelijk om een groep enkel uit een cover te laten bestaan. Dus geen pagina voor de tijdlijn, geen pagina voor de groepsleden, geen pagina voor evenementen. Of juist een groep met alleen de pagina Even Voorstellen. Wellicht aangevuld met de pagina voor de groepsroezemoesbox. Want net als op de algemene tijdlijn, is ook de roezemoesbox op de tijdlijn van de groep verdwenen. Deze kan voortaan als aparte tab van de groep door de tafeldame/heer aangezet worden.

Dit zijn de meest opvallende wijzigingen, waarmee we nu proef draaien op ons eigen Café.

Reacties

één reactie, 18 januari 2013
  • Goede verbeteringen! En ik hoorde ook geroezemoes ;-) op mobiel gebied? En kunnen jullie dan toch ook nog steeds het Kenniscafé aanbieden tegen de huidige strakke prijzen? Ben benieuwd naar het resultaat. Succes daar!

Trefwoorden

Wij maken gebruik van cookies voor onze service. Bezoek je onze website dan ga je akkoord met de cookies.