Chatter's new tool knocks down 'knowledge silos' at work

  • sep 2012
  • Mark
  • ·
  • Aangepast dec 2013
  • 1
  • 2804
Winksels

Meet wie de meeste invloed heeft en doe als organisatie wat met die kennis - dat is in het kort de boodschap van dit artikel. Met name als de toegevoegde waarde van een sociaal intranet ligt in het 'Samen Sterker', zou dit een belangrijk onderdeel van het evaluatiedashboard moeten zijn.

De vraag is hoe we beïnvloeding kunnen meten - is dat inderdaad zo plat als Chatter het maakt met de pat on the back (onze bedankt-knop)? Kunnen we kijken naar trends: een betekenisvolle toename in bijdragen over een bepaald onderwerp die herleid kan worden tot een eerste bijdrage? Bij beïnvloeding zul je, neem ik aan, juist ook de mate waarin mensen op grotere afstand van jou geraakt worden dat wat je post.

Het beeld (waarom ik een foto plaats) dat bij me opkomt: de steen in het water met de kringen erom heen. Dat zou je willen meten. De impact van de steen en hoe ver de laatste kring reikt. De vraag is: Kunnen we dat meten?

Chatter's new tool knocks down 'knowledge silos' at work

Chatter's new tool knocks down 'knowledge silos' at work - Ragan Communications

http://www.ragan.com/InternalCommunications/Art...

The makers of the internal social media tool have added a feature similar to Klout, but with more...

Reacties

één reactie, 1 oktober 2012
  • Invloed is wat mij betreft niet hetzelfde als de kwaliteit van functioneren van een medewerker. Invloed kan te maken hebben met een persoon die op een plek in de organisatie zit waar hij veel relevante signalen van buiten op vangt. De toegevoegde waarde is dat hij deze informatie doorgeeft EN dat anderen daar blijkbaar iets mee kunnen/willen. Inderdaad denk ik dat Bastiaan de echt belangrijke vraag stelt: Wat maakt dat deze persoon/de informatie zo'n invloed heeft? Om die vraag te beantwoorden, moet je echter eerst weten wat de invloed is van een bijdrage. Hetgeen me weer terug brengt bij de vraag: hoe kun je beïnvloeding meten?