Verslaggeving Super Tuesday in Nederlandse pers: enkele observaties

  • mrt 2012
  • Mark
  • 717
Voor iedereen

Wie het ontgaan is: gisteravond was voor de Republikeinen Super Tuesday. De Nederlandse online pers weet geen raad met de uitslag. Nu.nl kopt Monsterscores Romney in Massachusetts en Idaho. Nos.nl daarentegen stelt: Super Tuesday:moeizame winst Romney.

De Volkskrant meldt: "Romney-Santorum 6-3, Ohio nipt voor Romney", met even verderop de breinbreker: "Maar het verschil dat Santorum wist te maken met Rick Santorum was maar miniem."

De NRC houdt het op "Romney verslaat Santorum in Ohio in nek-aan-nekrace". De Telegraaf heeft, ergens onderaan de pagina, tussen berichten over sexy boerinnen en ver na de bonnenregen op de verbrede A4, wel de meest heldere kop: Romney schudt Santorum niet af. AD tenslotte meldt als eerste artikel: Romney wint Ohio op het nippertje.

Uiteindelijk lijkt met name NU.nl de weg kwijt: zij maken er een wedstrijd per staat van en zien het grote plaatje over het hoofd. Wie zijn wereldbeeld baseert op het nieuws van Nu.nl is dus gewaarschuwd. Aan de andere kant, als Romney straks president is, dan was wellicht Nu.nl de enige die al direct de Amerikaanse sentimenten goed aan voelde.