The lessons of Virgin Media’s flexible working initiative — Online Collaboration

  • mrt 2012
  • Mark
  • ·
  • Aangepast dec 2013
  • 1825
  • 1
Winksels

Wijkt de implementatie van Enterprise Social Software fundamenteel af van de implementatie van een SAP systeem? Virgin Media heeft de invoering van Enterprise Social Software op een traditionele manier benaderd. Het succes is groot. Een prikkelende case voor wij van Winkwaves, die graag genieten van de gedachte dat het anders kan.

Inside story van Virgin Media over de inzet van Enterprise Social Software. Virgin Media heeft ruim 5000 medewerkers, dus je kunt zeggen dat er sprake is van een grote organisatie. Toch is het ze gelukt er een succes van te maken (in vet de zaken waarop gestuurd en gemeten is): "Participants in the pilot showed a six percent higher engagement-index in the firm’s annual engagement survey. The pilot also aimed to increase productivity and agility, while decreasing email overload a well as duplicated and inconsistent materials. Miles says Virgin Media has seen improvement in all these areas." Met name in de bedrijfsprocessen waarbij meerdere afdelingen betrokken zijn, is veel bereikt: er is nu nog maar een versie van de waarheid.

Tips

  1. One size doesn't fit all: Een breed skala aan introductiemateriaal is ontwikkeld om mensen op weg te helpen.
  2. Persuasion beats pummeling, oftewel mensen moesten de voordelen zien en niet met de knoet het sociale pad opgedreven worden. "A lot of our success was involved in the preparations to start with. We completed lots of analysis around who our key collaborators were."
  3. Measure success. “Make sure you have some clear and understood metrics that you can measure from start through the pilot and to the end as well, including surveys, etc.”

Uit de tips blijkt dat we het hier hebben over een softe benadering (de implementatie van SAP is uiteindelijk een kwestie van 'pummeling'), maar verder zie ik vooral overeenkomsten. Interessant.

The lessons of Virgin Media’s flexible working initiative — Online Collaboration

Homepage - GigaOm

http://gigaom.com/collaboration/the-lessons-of-...

GigaOm provides research from engineering-led practitioners to help you innovate, upskill, and be...