Positionering Kenniscafe en ons open intranet

 • jan 2012
 • Mark
 • ·
 • Aangepast dec 2013
 • 4
 • 2068
Winksels

Sinds kort zijn we in het bezit van de domeinnaam kenniscafe.nl. Dit zou je een kleinigheid kunnen noemen, ware het niet dat we daarom nu ons vlaggenschip Winkwaves Kenniscafé hernoemen naar Kenniscafé, eventueel gevolgd door 'van Winkwaves'. En ware het niet dat we nu al onze productinformatie voortaan presenteren op kenniscafe.nl, in plaats van op winkwaves/kenniscafe. En ware het niet dat we kenniscafe.com willen positioneren als onze Engelstalige productsite. Waarmee we bij de impact van deze wijziging voor bezoekers van het huidige kenniscafe.com komen. Het adres van kenniscafe.com gaat veranderen (en daarmee natuurlijk ook de naam). Ons open intranet gaat verder onder de naam 'Café van Winkwaves', op het adres cafe.winkwaves.com.

Op onze nieuwe productsite kenniscafe.nl (nog in ontwikkeling) staan onze vier kernproposities voor Kenniscafé als Enterprise Social Software centraal:

 1. Als sociaal intranet (inmiddels te zien)
 2. Als platform voor het nieuwe samenwerken
 3. Als personeelsblad
 4. Als community

Het exacte tijdstip waarom kenniscafe.com over gaat naar cafe.winkwaves.com zullen we nog communiceren. En natuurlijk proberen we, waar mogelijk, ervoor te zorgen dat alle kenniscafe.com URL's automatisch doorverwijzen naar de correcte cafe.winkwaves.com adressen.

Reacties

4 reacties, meest recent: 23 januari 2012
 • Ik stel tevens voor dat in de positionering je kunt switchen tussen de gebruikte "koffietaal" en wat in de industrie bekende en gevestigde termen zijn. Toen ik winkwaves moest uitleggen, zag ik gewoon dat het niet landde. Zonde.

 • De koffietafel metafoor is inderdaad een typisch Winkwaves branded idioom. Zoals je bijvoorbeeld op Plein66 en bij Hanze University of Sports kunt zien, hanteren onze klanten meestal 'normalere' termen. Ons Café is dan ook niet het voorbeeld dat we bij potentiële klanten als eerste tonen. Want inderdaad, dat kan soms wat vervreemdend uitpakken. Kronkels heten bij klanten vaak 'berichten', kringen meestal 'groepen', roezemoes 'Chat' en het terras is dan plein of trefpunt. Om je een idee te geven van alternatieven.

 • @Wilfried

  Herkenbaar punt inderdaad. Juist daarom hebben we op http://kenniscafe.nl nu een formulering gekozen met - zoals jij dat zo mooi noemt - "in de industrie bekende en gevestigde termen". Voor het "winkwaves" gevoel kun je dan terecht op onze winkwaves.com en in de nabije toekomst op onze "corporate community: cafe.winkwaves.com" :) Sluit volgens mij prachtig aan op jouw behoefte aan "kunnen switchen"?

 • Als je het wat handig codeert, kan je het een USP maken. Wat is er nou lekkerder dan dat elke organisatie zijn eigen vertrouwde namen kan geven aan een onderdeel en eventueel kan herpositioneren door een nieuwe naam, zonder de tooling ervoor aan te passen. Gewoon, hup. Nieuwe definitie-bestand en draaien met de nieuwe naam.

Trefwoorden