Persbericht: Nieuwe formule voor online magazine op intranet

  • sep 2011
  • Mark
  • ·
  • Aangepast dec 2013
  • 1
  • 2234
Winksels

Winkwaves en ZB Communicatie & Media lanceren 3 oktober als eerste in Nederland een interactief intranetmagazine waarin intranet, personeelsblad en social media met elkaar zijn verbonden.

Winkwaves (Den Haag) ontwikkelde de sociale media software voor kennisdeling en samenwerking. ZB Communicatie & Media (Ede) maakte het concept en de redactionele formule. Het interactieve intranetmagazine combineert het beste van INTRANET + PERSONEELSBLAD + SOCIAL MEDIA. Het magazine biedt alle mogelijkheden die social media ook bieden (comment, like, share, eigen groep aanmaken, etc.).

Recent onderzoek ( http://bit.ly/nO1wm1 ) onder communicatieprofessionals laat zien dat sociale media de interne samenwerking sterk kunnen verbeteren en dat medewerkers daardoor productiever worden. Dr. Rene Jansen van Winkwaves: 'Investeren loont, want ook dit onderzoek laat weer zien dat je organisatie efficiënter en leniger wordt als medewerkers netwerken en kennisdelen via eigen interne sociale media. Jonge instromende medewerkers voelen zich ook veel sneller thuis en zijn ook productiever dankzij ons interactieve intranetmagazine".

ZB-directeur Robbert Zantinge: 'Veel organisaties worstelen momenteel met de vraag hoe ze hun interne media in print en online moeten inzetten. Wij komen veel verouderde intranetten tegen die niet interactief zijn en top down informatie bevatten. Mensen zijn gewend de hele dag sociale, interactieve media te gebruiken. Het old school intranet is dan ten dode opgeschreven.'

Dr. René Jansen, directeur van Winkwaves: 'Met ZB ontwikkelden we voor de de Nederlandse tak van een multinational een interactief intranetmagazine. Dat doen we binnen hun bestaande intranet. Meer dan 2.500 mensen zijn daar straks op hun werkplek en thuis mee verbonden. Ze delen er hun kennis, plaatsen zelf nieuwsberichten, liken die van anderen en ervaren tegelijkertijd het aangename gevoel dat een tijdschrift je ook geeft. Dat moet ook, want het landschap van de interne communicatie zal de komende jaren onder invloed van social media drastisch wijzigen.'

---- EINDE BERICHT ----

SEMINAR

Naar aanleiding van de introductie organiseren Winkwaves en ZB maandag 3 oktober een inspiratiemiddag in Den Haag. Wilt u dat bijwonen, dan kan dat door contact op te nemen met René Jansen (rene@winkwaves.com of 070 7119 119) of kijk op http://winkwaves.com/oktoberfeest.

MEER INFORMATIE

Winkwaves is sinds 2006 het vertrouwde adres om te helpen om mensen in en rond organisaties beter met elkaar te verbinden, kennis te laten delen en samen te laten werken, gebruikmakend van sociale media. Zowel commerciële organisaties als Vodafone, Deloitte, Yacht en Allianz, overheidsorganisaties als ministeries, de Voedsel en Warenautoriteit en de Inspectie Volksgezondheid, kennisinstellingen als ZonMW en de Hanze Hogeschool en organisaties als het Rode Kruis, WNF en D66 werkten reeds naar volle tevredenheid met ons samen om sociale media een (betere) plaats in hun organisatie te geven. Het bureau is gevestigd in Den Haag en er werken 8 mensen.

ZB Communicatie & Media is gespecialiseerd in crossmedia en bedenkt en ontwikkelt onder meer relatietijdschriften, personeelsbladen, iPad-magazines, mobile apps en concepten voor social media. ZB werkt onder meer voor PGGM, T-Mobile, SVB, Rotary Nederland en Koninklijke BAM. Het bureau is gevestigd in Ede en er werken 14 mensen.

Reacties

één reactie, 29 september 2011