Ideeen voor "leesvoer" voor zomernieuwsbrief

  • jul 2011
  • Rene
  • 1137
Winksels Archief

Enkele stevige vragen om tijdens de zomerperiode eens over na te denken, inclusief verwijzingen naar (in onze ogen interessant) beschouwingen hierover.

Vervagen de grenzen tussen binnen en buiten?

Nu sociale media "binnen" de organisatie als heetste online thema van 2011 wordt gezien, horen we ook steeds vaker "buiten is het nieuwe binnen" en "binnen is het nieuwe buiten". Maar is dat ook zo? Wijvanwinkwaves denken dat de kracht van "buiten" vooral interessant zit in de massa en diversiteit, en dat je die moet verbinden met het "eigene", wat we voorheen "binnen" noemden. Wat vind jij? Achtergrondinformatie:

Versterk jij je collega's (en andersom)?

Wat maakt dat mensen samenwerken, dat ze elkaar versterken?Wijvanwinkwaves zijn weer helemaal gaan geloven in "the power van win-win" (oude idealen roesten niet...). Kijk bijvoorbeeld eens naar:

Waar staat jouw (sociale) intranet ten opzichte van de grote intranet trends?

Wijvanwinkwaves zien het intranet langzaam uit het "verdomhoekje" komen, waarbij de belangrijkste kracht zat in het dagmenu van het bedrijfsrestaurant en de interne marktplaats om een tweedehands kinderfietsje bij collega's een derde leven te geven. Is jouw intranet al volwaardige onderdeel van de (virtuele) werkplek waar medewerkers elkaar versterken?

Wat maakt jouw collega's gelukkig?

Hoe vaak horen we niet: De levenskracht van onze organisatie zijn onze mensen. En dus is het belangrijk hen niet alleen tevreden maar liefst ook gelukkig te maken. Wijvanwinkwaves zeggen niet voor niets: Geniet van de gedachte dat het anders kan!

Helpt het sociale intranet om management en medewerkers constructief in gesprek te brengen?

Door de groei van organisaties is het management vaak steeds verder van de dagelijkse praktijk komen staan. Maar hoe verbindt je nu de visie en strategie van het management, met het dagelijkse handelingsperspectief?

Voldoet jouw intranet aan de wet van behoud van energie?

Wijvanwinkwaves proberen op het Winkwaves Kenniscafe het nu, het verleden en de toekomst te verbinden, om zo te voldoen aan de wet van behoud van energie. Daar zit een hele gedachtengang achter over digerati en literati.

Vind je dit interessant leesvoer?

Op kenniscafe.com, het halfopen sociale intranet van Winkwaves delen we dagelijks dit soort leestips, losse gedachten en "thinking in progress". Je bent er dagelijks van harte welkom, om te kijken, of om met ons mee te ontdekken en te denken!