Voor het tweede jaar op rij genomineerd voor de Dutch Interactive Awards

  • apr 2011
  • Irene
  • ·
  • Aangepast jan 2014
  • 3
  • 1450
Winksels

Voor het tweede jaar op rij is het Winkwaves Kenniscafe genomineerd voor de Dutch Interactive Awards in de categorie intranet. Met het Trefpunt van energiedirect.nl maakt Winkwaves kans op de prijs voor beste intranet van 2011. En daar zijn we trots op!

Energiedirect.nl heeft een paar maanden geleden hun statische intranet vervangen door een sociaal intranet gebaseerd op ons Winkwaves Kenniscafé. Energiedirect.nl wil zich onderscheiden in de energiemarkt door goed te luisteren naar haar klanten. Een open houding naar buiten vraagt een open houding binnen de organisatie. Om in die behoefte te voorzien is energiedirect.nl gestart met een sociaal intranet. Op het sociale intranet kunnen alle medewerkers met elkaar en met het management kennisdelen en samenwerken, ook zij die slechts een tijdelijke aanstelling hebben of beperkt werkzaam zijn voor energiedirect.nl. Doel hiervan is dat medewerkers zich sterker onderling verbonden voelen. Bovendien voorziet het in de behoefte om afdelingsoverstijgend meer samen te werken. Door de actieve interactie tuusen medewerkers onderling op het sociaal intranet, groeit het merk en worden de medewerkers stuk voor stuk ambassadeurs van energiedirect.nl.

Al in de eerste week na de lancering bleek het Trefpunt effectief bij te dragen aan de gestelde doelen, en nu het gebruik verder groeit en volwassen wordt, worden de opbrengsten alleen maar duidelijker. 93% van de medewerkers heeft een profiel aangemaakt en leest mee, waarvan 23% van de medewerkers ook daadwerkelijk toevoegt en reageert op berichten.

Zoals energiedirect.nl het zelf omschrijft:
"De dialoog kwam direct na lancering op gang en draagt bij aan verbetering van afdelingsoverstijgende samenwerking. We zijn beter in staat kennis met elkaar te delen en samen te werken. De openheid en transparantie binnen het bedrijf is dankzij het Trefpunt aanzienlijk gegroeid. Belangrijke stukken over ontwikkelingen en veranderingen zijn inzichtelijk voor alle medewerkers.
Trefpunt verbindt ons met elkaar en met energiedirect.nl. Je treft elkaar op Trefpunt!"

Op 12 mei is de prijsuitreiking en horen we of het Trefpunt van energiedirect.nl ook daadwerkelijk gekozen wordt tot beste intranet van 2011.

Reacties

3 reacties, meest recent: 13 mei 2011
  • Ik ben heel benieuwd!

  • Jammer dat we de nominatie niet hebben kunnen verzilveren. De felicitaties gaan naar Hutspot.

  • In aanvulling op Mark: ook felicitaties voor Tamtam, die het intranet van Hutspot gebouwd hebben.