nieuworganiseren.nu

  • mrt 2011
  • Rene
  • 896

Online magazine over het nieuwe organiseren, oa van onze relatie Ben Kuiken. Uit zijn uitnodigingsmail:

Onlangs is een nieuw online magazine live gegaan: www.nieuworganiseren.nu. Het is een site over innovatieve vormen van organiseren. Het gaat over organisaties met een menselijke maat, waarin vakmensen en uitvoerders weer de boventoon voeren en waar ruimte is voor eigen initiatief. De initiatiefnemers van deze site menen dat de tijd rijp is voor deze nieuwe organisatievormen, omdat de hiërarchische, op het Taylorisme geschoeide organisaties tegen hun grenzen aan lopen.

Een bestaand systeem veranderen is echter niet eenvoudig. Er zijn heel veel mensen die er belang bij hebben dat alles zoveel mogelijk bij het oude blijft. Bovendien bestaat er een hardnekkig beeld van de werkende mens, die door Douglas McGregor is omschreven als Theory X: de mens is per definitie lui en wil werk zoveel mogelijk vermijden. Een derde hindernis bij het veranderen van het organisatiemodel is dat het heersende, Tayloriaanse managementmodel tot nu toe zeer succesvol is geweest.

Om echt iets te veranderen, zul je daarom moeten laten zien dat een andere manier van organiseren niet alleen mogelijk is, maar ook heel veel oplevert. De case van Buurtzorg Nederland bijvoorbeeld toont aan dat niet alleen medewerkers en cliënten zich beter voelen bij een platte, zorggerichte organisatie, maar dat het ook maatschappelijk gezien een enorme potentie heeft.

De site wil voorbeelden als Buurtzorg en vele anderen in het licht zetten. We willen de discussie aanzwengelen, we willen mensen aan het denken zetten, we willen nieuws en initiatieven op dit gebied onder een zo breed mogelijk publiek verspreiden. En we willen geestverwanten met elkaar in contact brengen.

Dat kunnen we niet alleen. Daarvoor hebben we iedereen nodig.

Wat je kunt doen?

· Je kunt om te beginnen onze site bezoeken en je mening geven;

· Je kunt je abonneren op onze nieuwsbrief;

· Je kunt mee discussiëren in de LinkedIn groep nieuworganiseren.nu.

· Je kunt ons voeden met informatie van bijvoorbeeld activiteiten die je organiseert, nieuwe blogs, nieuws, cases et cetera. Dit kan door een mail te sturen naar de redactie;

· Je kunt al je relaties op de hoogte brengen van ons initiatief of ons met je organisatie sponsoren;

· Je kunt het profiel van jezelf of je organisatie schrijven en sturen naar de redactie. Zie hier voor een voorbeeld van een persoonlijke profiel en hier van een profiel van een organisatie.

En je kunt ons natuurlijk altijd laten weten wat je van ons initiatief vindt en hoe we de site en ons streven naar meer menselijke organisaties steeds verder kunnen verbeteren.

nieuworganiseren.nu

Home - nieuworganiseren.nunieuworganiseren.nu

http://www.nieuworganiseren.nu/

Welkom op de site van nieuworganiseren.nu. Dit is het platform voor en over innovatieve vormen va...