Persbericht: Nieuwe versie sociaal intranet Winkwaves Kenniscafe volwassen alternatief Yammer en zakelijk Facebook

  • nov 2010
  • Rene
  • 1
  • 3084

Tijd van experimenteren met social media is voorbij

Den Haag, 17 november 2010 - Winkwaves lanceert derde versie van haar sociale intranet Winkwaves Kenniscafé. Deze Nederlandse innovatie combineert de dynamiek van sociale media als Yammer en Facebook met de wensen van managers aan effectiviteit, controle, veiligheid en integreerbaarheid met zakelijke systemen.

Veel organisaties experimenteren met interne sociale media. De meeste experimenten lopen na een succesvolle vliegende start echter dood, omdat de meeste sociale media niet ingebed worden of ronduit botsen met de bestaande structuur, cultuur en managementstijl. De nieuwe versie van het Winkwaves Kenniscafé is in nauwe samenwerking met bestaande gebruikers geoptimaliseerd voor de dagelijkse praktijken van een organisatie, zowel op het gebied van management, werk als techniek. Zoals Richard van Loon, verantwoordelijk voor het Winkwaves Kenniscafé bij de Voedsel en Warenautoriteit twitterde toen hij de preview van nieuwe mogelijkheden zag: "@loonmobiel: Kenniscafe van Winkwaves krijgt nieuwe features en aangepaste mogelijkheden. @renejansen en zijn collega's luisteren goed naar hun klanten."

Toegevoegde waarde

Met Google, LinkedIn en Twitter lijkt het ijzeren gordijn tussen organisaties weg geschoven. Je vindt informatie en een goede gesprekspartner sneller buiten de muren van je eigen organisatie dan daarbinnen. Dit is bedreigend voor het voortbestaan van je eigen organisatie. Wat is nog jouw toegevoegde waarde? Het is tijd voor verandering. Niet van de organisatiestructuur, de processen of de mensen. Maar van de communicatieomgeving waarin mensen in en rond de organisatie met elkaar converseren, waarin kennis en creativiteit tot leven komen, en de eigenheid en overlevingskracht van je organisatie versterkt wordt. Het nieuwe Winkwaves Kenniscafé combineert een heldere veranderaanpak voor de organisatie, met enterprise social media software die ter vervanging van of als aanvulling op het intranet gebruikt kan worden.

Balans tussen vrijheid en controle

Een organisatie heeft richting en eigenheid nodig. Maar hoe geef je als manager richting aan gesprekken waarin honderden, duizenden of zelfs tienduizenden van je medewerkers meepraten, zonder concessies aan de bottom up energie en kracht van de democratiserende werking van social media te doen? Het nieuwe Winkwaves Kenniscafé faciliteert constructieve gesprekken doordat je controle hebt over de context van elk gesprek en de mensen die je in het gesprek uitnodigt. En als je dat wilt, kun je rond een specifiek gespreksonderwerp ook klanten of experts van buiten uitnodigen.

Klaar voor zakelijk gebruik

Het nieuwe Winkwaves Kenniscafé is ook aan de achterkant sterk verbeterd. Iets waar gewone gebruikers weinig van zien. Maar de nieuwe versie ondersteunt alle afkortingen waar ICT-afdelingen blij van worden: SSL, VPN, SSO, LDAP, OAuth, OpenID, RSS, SaaS en API's. Om er maar een paar te noemen. Je hoeft dus niet meer achter de rug van ICT om te experimenteren. Het nieuwe Winkwaves Kenniscafé maakt het nu mogelijk om de dynamiek en energie van sociale media een serieuze plaats in uw organisatie te geven, met warme goedkeuring van uw ICT afdeling.

Het nieuwe Winkwaves Kenniscafé wordt onder andere geïmplementeerd bij Vodafone, Energie:direct, Stedin, Hanzehogeschool, de Voedsel en Warenauthoriteit en het ministerie van Volksgezondheid.

----- Noot voor redacties -----

Winkwaves ontwerpt social media-omgevingen voor de praktijk van kennisbeoefening en samenwerking. We ontwerpen niet op basis van wat technisch allemaal mogelijk is, maar op basis van wat mensen (aan)kunnen, individueel en in groepen: de menselijke maat in de digitale ruimte.

Indien u meer achtergrondinformatie wilt hebben over het Winkwaves Kenniscafé, of een interview met een van onze klanten wenst kunt u contact opnemen met René Jansen op 0624-119900 of rene@winkwaves.com.

Trefwoorden: intranet, interne communicatie, kennismanagement, organisatie-advies, management, social media

Wij maken gebruik van cookies voor onze service. Bezoek je onze website dan ga je akkoord met de cookies.