Persbericht Winkwaves Kenniscafé 20-08-08

  • aug 2008
  • Mark
  • 1035
Winksels Archief

Winkwaves lanceert social networking-tool voor grote bedrijven Virtuele koffie-automaat jaagt innovatie aan bij Deloitte

Den Haag, 20 augustus 2008 - Winkwaves lanceert vandaag een standaardoplossing voor social networking op een intranet. Het sociale groepsproces staat daarbij voorop, en niet de technologie. Deloitte is één van de eerste organisaties die het nieuwe ‘Winkwaves Kenniscafé’ inzet om innovatie aan te jagen. Ook D66, Mindshare en Mediaedge:CIA gaan de komende weken aan de slag met Winkwaves Kenniscafé.

Social networking stimuleert contacten over de grenzen van afdelingen heen, waardoor de creativiteit van het individu eenvoudig gecombineerd kan worden met de kennis en ervaring van de groep. Het concept van Winkwaves Kenniscafé is eenvoudig. René Jansen van Winkwaves: “Eigenlijk hebben we gewoon gekeken hoe mensen in de gewone wereld met elkaar aan de praat raken en hoe ze kennis met elkaar delen. Dat hebben we vertaald naar de online wereld.”

Ontmoetingsplek onafhankelijk van rang of stand Winkwaves Kenniscafé, de naam zegt het al, is ontworpen als de virtuele aanvulling op de koffie-automaat. In elke organisatie is dit dé ontmoetingsplek waar mensen, onafhankelijk van rang of stand, terloops met elkaar aan de praat raken, nieuwtjes uitwisselen, tips geven, waar je nieuwe medewerkers leert kennen en taart uitdeelt als er wat te vieren is. Met Winkwaves Kenniscafé schep je een virtuele sociale ontmoetingsruimte voor mensen die elkaar anders niet of nauwelijks ontmoeten, terwijl ze elkaar wel veel te vertellen hebben.

Groepsproces belangrijker dan technologie Winkwaves Kenniscafé combineert elementen van populaire web2.0 platforms als Hyves, Twitter en del.icio.us met de meer traditionele omgevingen voor kennis- en document management, en is specifiek ontworpen voor de zakelijk omgeving. Winkwaves heeft jarenlange ervaring met dit soort platformen. Mark Schoondorp, ontwerper van het Winkwaves Kenniscafé: “Het belangrijkste leerpunt is dat je op een intranet niet de functionaliteiten van een systeem centraal moet stellen, maar het sociale groepsproces. Dat gaat over elkaar leren kennen, vertrouwen krijgen, weten dat de ander er voor je is als je hem nodig hebt, begrippen die je bij traditionele kennismagementsystemen niet tegen komt!”

Meeste aandacht aan gastheerschap Uit recent eigen onderzoek leerde Deloitte dat social networking in de zakelijke omgeving vaak stukloopt op te langdurige ICT inspanningen met te weinig aandacht voor het stimuleren van het sociale proces binnen de organisatie. Bij de inrichting van een Winkwaves Kenniscafé zijn de rollen omgedraaid: technisch is het in een paar dagen in te richten voor een organisatie, waardoor de meeste tijd en aandacht uit kan gaan naar het gastheerschap om het social networking en kennis delen te faciliteren en te stimuleren. Want één ding heeft de praktijk inmiddels wel geleerd: een systeem alleen krijgt kennisdelen niet aan het draaien.

----- Noot voor redacties ----- 

Als u meer informatie wilt ontvangen of een interview wenst met mensen van Winkwaves of met onze klanten, neem dan contact op met René Jansen op 0624-119900.

Over Winkwaves: Winkwaves is sinds 2006 hèt conceptbureau voor social networking en kennisdeling in de zakelijke omgeving. Winkwaves ontwerpt voor de menselijke maat in de digitale ruimte. In onze aanpak staan de sociale behoeften van de mens centraal.

Om te voorzien in onze eigen behoefte om beter kennis te kunnen delen, lanceerde Winkwaves in 2006 de eerste Nederlandse social bookmarking site, ‘watvindenwijover.nl’ en een voorloper van Winkwaves Kenniscafé, Winkwaves Stage. Tienduizenden mensen en tientallen organisaties maakten hier ondertussen reeds kennis mee. Naast eigen producten ontwikkelt Winkwaves in opdracht van onze klanten concepten op het gebied van social media. Daarnaast is Winkwaves in samenwerking met onder meer de Universiteit van Amsterdam ook actief als onderzoeker op het terrein van Social media. De resultaten van dit onderzoek, de ervaringen met Winkwaves Stage en maatwerk social media projecten hebben samen geleid tot Winkwaves Kenniscafé.

Onder andere Yacht, Robeco, Kobalt, GroupM, Nyenrode, Nabuur, VSNU, Deloitte, D66, Capgemini, de provincie Noord Holland, Postbus51 en het ministerie van Algemene Zaken maakten reeds kennis met Winkwaves. Maak ook kennis met ons op winkwaves.com of bel 070 - 7119 119 en vraag naar René Jansen.

Voor meer informatie zie: http://winkwaves.com