Plein66-Moderator: Hoe zat het ook weer en hoe loopt het? - Plein66

  • okt 2010
  • Mark
  • 4
  • 872
Voor iedereen

Goede discussie over de rol van de moderator en de vraag of plein66 een succes is of niet. Wat ik proef: gebrek aan integratie in D66 als geheel, gebrek aan professionele ondersteuning waardoor moderator een persoonlijke stijl heeft die niet bij iedereen in goede aarde valt en het gevoel dat het allemaal uiteindelijk ook wel weer goed gaat. Weinig echte pijnpunten rond het design van het plein zelf, al is het duidelijk dat een compacte view op de bijdragen ook hier gewaardeerd zal gaan worden.

http://plein66.nl/thoughts/9988

Reacties

4 reacties, meest recent: 9 november 2010
  • Inderdaad een mooie discussie, met waardevolle input voor ons wat betreft design/functionaliteiten, maar ook om na te denken over de rol van moderator op een forum als plein66. "waardoor moderator een persoonlijke stijl heeft die niet bij iedereen in goede aarde valt en het gevoel dat het allemaal uiteindelijk ook wel weer goed gaat." Hier ben ik het niet helemaal mee eens. Ja je leest dat sommigen het zo ook wel goed vinden gaan, toch is er wel veel behoefte aan duidelijkheid rondom moderatie. Die wordt nu kennelijk niet gegeven. Dat levert zo nu en dan wel echte pijnpunten op. Dat is jammer! Een goede moderator (of community manager) kan hierbij helpen. Al is het alleen maar om duidelijkheid te verschaffen naar de groep. Vertrouwen is immers een heel belangrijk punt rondom online communities (nou ja, altijd natuurlijk als mensen samen werken, debatteren, etc). Vertrouwen hangt volgens mij samen met duidelijkheid, zowel van de positionering van plein66 binnen D66, als over hoe de moderatie wordt gedaan.

  • Mag ik toch even de laatste reactie van dit moment citeren: 

    "Ik ben sinds april lid en constateer dat dit Plein zeer onderscheidend is tov andere partijen en noodzakelijk voor vrijzinnigen zoals wij. Dus alle inpanningen moeten erop worden gericht voor het instand houden en het zo vrij mogelijk kunenn gebruiken van dit tool."Voor de rest ben ik het natuurlijk helemaal met je eens, Irene, maar ik wil graag de positieve punten ook benadrukken. Maar ja: de hele discussie is het bewijs van het belang van de community manager. Lesstof voor Community Managers Nederland!
  • Inderdaad een mooie uitspraak! Ik heb deze discussie ook in de groep van Community Managers Nederland geplaatst. Volgens mij is het geweldige stof tot nadenken. Altijd goed om ook een ander geluid te horen, zoals hier op plein66. 

  • Er is inmiddels een vervolg op deze discussie gekomen binnen Plein66. Er is een tweede moderator aangesteld en nieuwe huisregels zijn opgesteld: http://plein66.nl/thoughts/10024