Technologische convergentie en de C- Facilitating- O

 • okt 2009
 • Desiree Rosier
 • 2
 • 938

Uhhhm, een CFO...Chief Facilitating Officer....gaat die dan ook samenwerken met communitymanagers?

Ik weet nog even niet wat ik hiervan moet denken, jullie?
Welke gedachten komen er bij jullie op, daar ben ik nieuwsgierig naar .......

Technologische convergentie en de C- Facilitating- O

404 Not Found

http://www.mdweekly.nl/919323/IT-afdelingen-moe...

Reacties

2 reacties, meest recent: 8 oktober 2009

 • In mijn presentaties op heidesessies roep ik vaak op tot het aanstellen van een Chief Conversations Officer. Iemand die op strategisch niveau verantwoordelijk is voor de interactie tussen mensen binnen de organisatie onderling (wat we traditioneel vaak kennismanagement noemden) en vanuit de organisatie naar de omgeving (het oude CRM). Ik denk dat een IT of Facility man daar niet de juiste voor is. Het technisch beheer van een koffie-automaat ligt misschien bij een facility beheerder, de betekenis van de koffie-automaat als ontmoetingsplek waar kennis en creativiteit tot leven worden gebracht, en de inherente ineffici├źntie van het organisatiemodel van hierarchie├źn en processen wordt opgelost, is een combinatie van een sociaal en organisatorisch vraagstuk dat op strategisch niveau ingebed moet zijn (vandaar CFO) en tegelijkertijd tot in de nerves van de organisatie, op operationeel niveau impact heeft en voelbaar moet zijn.
  Is dat beetje antwoord op je vraag wat wij hiervan vinden?

 • Yep, zeker.  Dank voor je snelle reply

  En met name het niveau van inbedding, dacht vroeger dat dat oa de drive en/of verantwoordelijkheid van  directeur HRM zou zijn...... Hier hoor en zie ik in de praktijk bedroevende voorbeelden.

  & Laten we dat fenomeen en die afkorting dan ook maar gaan gebruiken (om verwarring met de C Financial O) te voorkomen ;-)

Wij maken gebruik van cookies voor onze service. Bezoek je onze website dan ga je akkoord met de cookies.