lofi

Build to Spill concert (Kleine zaal Melkweg, 2 oktober 08

  • okt 2008
  • Joep
  • 915

Afgelopen Donderdag heb ik een concert bijgewoond van Build to Spill in de melkweg. Een band die naar mijn idee prima binnen het segment Lofi valt.

Een korte introductie van Build to Spill. Build to Spill is de creatieve uitlaatklep van Doug Marsch. De band baarde opzien met zijn album "perfect from now on", een album met lang uitgesponnen nummer van een wonderlijke schoonheid. Voor meer info over Build to Spill verwijs ik jullie graag door naar http://www.last.fm/music/Built+to+Spill

Afgelopen Donderdag stonden deze heren in de melkweg, wat op zich al uniek is. De heren zijn allemaal al wat ouder, en vertonen zich slechts met hoge uitzondering buiten de VS. Na een erbarmelijk voorprogramma, waar ik goede zonder had gekund begon het optreden van Build to Spill. Al snel bleek dat de band goed in vorm was, maar de geluidsman van de Melkweg een stuk minder. Helaas. Hierdoor vielen een aantal lagen van de muziek weg, waardoor het geheel enigszins uit balans was. Wel leuk was dat de band ervoor koos om voornamelijk oudere nummers te spelen, welke doorgaans (naar mijn idee) een stuk sterker zijn dan de nieuwe nummer. 

Al met al een geslaagd concert, hoewel het erbarmelijke voorprogramma en het slechte geluid voor mineur zorgde op een geslaagde avond. 

Trefwoorden

Wij maken gebruik van cookies voor onze service. Bezoek je onze website dan ga je akkoord met de cookies.