Social media zijn gericht op de wisselwerking met anderen. Ze moeten verleid worden om te luisteren en te reageren. Hoe maak je je eigen verhaal Aantrekkelijk en Belangrijk en hoe bied je Context?

Wat is de impact van technologie op werken en leren? In ‘Online leren en werken’ worden de huidige en toekomstige ontwikkelingen vanuit een praktijkgerichte- en wetenschappelijk perspectief belicht.

Wat kan Harmonics voor jouw organisatie betekenen? Hier vind je het huidige aanbod aan functionaliteiten van Harmonics. Benieuwd naar de praktijkervaring van onze klanten? Bezoek ook ons portfolio eens.

De geleerde lessen bij de invoering van ReinierNet, het sociale intranet van het oudste ziekenhuis van Nederland. Sinds mei 2013 neemt de levendigheid en interactie op dit intranet alleen maar toe.

Wat is een sociaal intranet nou eigenlijk? In dit praktijkonderzoek onderzoekt René Jansen het “sociale” intranet als ruggegraat voor het nieuwe samenwerken. Wat blijkt? Je intranet sociaal maken loont.

Met het oog op de verandering in communicatie- technologie en de rol voor de communicatieprofessional als ‘netwerk-coo’, worden in dit essay vijf fasen gedefinieerd naar een lenige en lerende organisatie.

In dit artikel neemt René Jansen je mee van "inefficiënte traditie" naar modern kennismanagement, en van modern kennismanagement naar een lerende organisatie door het benoemen van drie kennismechanismen.

Wereldwijd werkt de commerciële divisie van Air France-KLM via een intern social media platform samen. Gevolg? Een forse reductie in intern e-mailverkeer, een groter gevoel van betrokkenheid en verbeterde prestaties van actieve afdelingen.

Is de community manager van de toekomst de begeleidingskundige van nu? Over Homan's braaftaal en ideeënsex, en de status van social software in de organisatie. Verschenen in het Tijdschrift voor Begeleidingskunde, #1 2015.

Wat zijn de versnellers en vertragers in het proces naar de werkplek van 2020? Samen met 50 klanten vonden we het antwoord in een ganzenbord. Voor elke organisatie zelf in te vullen. Want iedereen zal haar eigen bruggen en putten kennen.

In deze Galjaardlezing (2011) georganiseerd door Logeion, gaat René Jansen gaat in op de betekenis van social media voor het communicatievak en de rol die professionals in communities kunnen vervullen.