• 21 mrt
    2019
  • 09:00-17:00

Congres intranet & digital workplace | 21 maart 2019

Supernova, Jaarbeurs, Utrecht·Overig
  • 672
  • 3

Op donderdag 21 maart 2019 start de elfde editie van het Congres Intranet & Digital Workplace. Wij van Winkwaves zijn ook dit jaar weer hoofdsponsor van deze dag vol actuele kennis, inspiratie en ervaringen. Het congres staat in het teken van intranet, de digitale werkplek en interne social media.

Spiegel van de organisatie

Ons sociaal intranet maak heel transparant waar mensen mee bezig zijn, wat in de organisatie speelt en wat de daadwerkelijke sociale structuren in de organisatie zijn. Wij noemen Harmonics dan ook regelmatig een "spiegel van de organisatie". Dit jaar trekken we deze 'spiegel(s)' letterlijk de beursvloer op en willen we samen met alle bezoekers kijken wat een sociaal intranet oplevert. Benieuwd naar onze activiteiten in en rondom het congres? Blijf op de hoogte via Wijvan, via Twitter of via onze LinkedInpagina.

Hoe verander je de organisatie met een sociaal intranet?

Breakout sessie - @bartmeuffels - Raad van de Kinderbescherming

In oktober 2017 heeft de Raad voor de Kinderbescherming haar organisatie drastisch veranderd: van 10 regio's met een eigen regiodirectie en staf naar 89 zelforganiserende teams op 19 locaties en een landelijke directie en staforganisatie. Het sociaal intranet van de RvdK is voor deze nieuwe inrichting cruciaal geweest. Het geeft transparant weer waar mensen mee bezig zijn, wat er speelt in de organisatie en waar pijnpunten liggen.

Bart Meuffels, communitycoach bij de Raad voor de Kinderbescherming, geeft je tijdens in deze inspirerende breakout inzicht in de ontwikkeling en resultaten van het social intranet. Hoe zet de RvdK het sociaal intranet in als spiegel van de organisatie en hoe stimuleert het social intranet continue innovatie en verbetering?

Adoptie van het Intranet

Discussieronde - @elvikereitsma -

Om van onervaren mensen enthousiaste deelnemers te maken, is de sleutel tot succes dat mensen bereid zijn om zowel ‘gebruiker van het platform’ als ook steeds meer ‘participant’ te zijn. Maar wat maakt dat mensen bereid zijn een omgeving te adopteren en wat maakt dat mensen ook ‘mee willen doen’? Dit is voor ons de belangrijkste succesvraag voor een sociaal intranet.

Tijdens deze discussieronde gaan we met verschillende aanbieders in discussie over de kijk op het ideale adoptie-traject. Op welke manier kijken zij naar participatie stimuleren? Hoe versterken zij sociale innovatie en kennis delen? En hoe meten de andere aanbieders het succes van een goede adoptie?

Samen naar Congres Intranet & Digital Workplace

Als hoofdsponsor stellen wij twee gratis toegangskaarten beschikbaar. Laat ons in een reactie weten waar jij trots op bent wanneer je kijkt in de spiegel van jouw organisatie. Wie weet ga jij samen met een collega naar het Congres Intranet & Digital Workplace en zien we je daar!

Wij maken gebruik van cookies voor onze service. Bezoek je onze website dan ga je akkoord met de cookies.