Wat kun je in een community gericht beïnvloeden?

  • jan 2011
  • 1073
nulnummers

De corporate online brochure (extern) en het zendgedreven intranet maken steeds vaker plaats voor de online conversatieplaatsen (in- en extern). De webmaster krijgt er daarom een partner bij: de community manager. In ons nulnummer ter gelegenheid van Winkwaves +5 daarom uitgebreid aandacht voor de opkomende practice van community managen. Wat maakt een groep mensen eigenlijk tot een community? En wat valt daaraan te managen?

In onze speurtocht laten we ons leiden door drie vragen:

  1. Wat maakt een groep mensen tot een community?
  2. Wat kan en wil je gericht beïnvloeden in een community?
  3. Wat moet je met hiërarchie in een community?

We zullen daarbij aandacht besteden aan het belang van rituelen, het ontwerpen voor toeval en de kracht van een gedeelde toekomst. Onze focus ligt op communities binnen en tussen organisaties. Consumenten vallen buiten ons blikveld. 

Dit nulnummer presenteren we in de vorm van een digitaal magazine. De content zal rechtstreeks uit deze kring gehaald worden. Geïnteresseerd in de ontwikkelingen? Je bent van harte welkom om mee te discussiëren. Als je al lid bent van ons open intranet, dan kun je direct reageren. Anders kun je ons een e-mail sturen met een korte motivatie waarom je lid wilt worden (meedoen aan het nulnummer is natuurlijk een uitstekende reden :-)).