Social kennisdelen en samenwerken met Harmonics

  • jun 2015
  • 2246
Harmonics

Social. Dit paraplubegrip is al tijden trending topic in de Wereld van het nieuwe werken. Bij Winkwaves geloven we in de kracht van 'social' zoals wij geloven in de kracht van (online) interactie: waardecreatie bevorderen in het kennisdelen en samenwerken. Binnen Harmonics kan elke deelnemer daarom op elk niveau de interactie aangaan. Seriously social, zo vinden @wijvanwinkwaves.

Het gebruikersprofiel

Het gebruikersprofiel heeft alles in zich om deelnemers zichtbaar en vindbaar te maken in de organisatie. Samenwerken, kennisdelen en communiceren wordt gestimuleerd door de mogelijkheid het gebruikersprofiel zo persoonlijk mogelijk in te vullen. Met het kunnen toevoegen van een profielfoto, bannerfoto, LinkedIn integratie, interesses, expertise en meer kunnen deelnemers zich tot op de detail profileren binnen Harmonics.

Reageren en liken

Met Harmonics kan het allemaal. Op berichten, artikelen of evenementen kunnen reacties geplaatst worden, ideaal om samen te werken en cocreatie te ondersteunen. Ook het 'liken' van bijdragen (berichten) kan binnen onze omgeving. Zo zijn deelnemers in staat om betrokkenheid en verbinding te leggen met anderen op een laagdrempelige manier.

Tippen en @mentions

Het betrekken van deelnemers bij berichten en andere content kan binnen Harmonics ook op een actiever niveau door te tippen en via het @mentionen van andere deelnemers. Deelwaardige berichten en content kunnen deelnemers tippen via een privé bericht, een verzoek, reactie of suggestie is dus snel gedaan. Ook kunnen deelnemers in reacties en berichten anderen mentionen. In beide gevallen krijgt de benoemde deelnemer een notificatie binnen. Alleen in het laatste geval is deze publiek gedeeld.

Chatten

Als snelle snack van de communicatiemogelijkheden is chatten binnen Harmonics mogelijk met (alle) leden van een groep of privé met één deelnemer op het platform. De chats zijn tevens overzichtelijk te beheren en in te stellen via notificaties.

Social met Harmonics in de praktijk:

  • Van digitaal personeelsblad naar Award-winnend sociaal intranet. T-Mobile Nederland doet het met My T-Share
  • ishare is het social collaboration platform van de commerciële divisie van Air France-KLM. Wereldwijd in de lucht
  • Smart Sharing is een omgeving gericht op onderwijsinnovatie, een initiatief van het SEH-programma (Samsung).

Een dynamische omgeving met Harmonics

Alle deelnemers hebben in een Harmonics omgeving de mogelijkheid en tools om hun werkomgeving naar behoefte en wens in te richten met widgets, de dynamische bouwstenen van Harmonics.

Verbinden met Harmonics

Verbinden. Op persoon, expertise en content. Met Harmonics streven we er naar dit zo goed mogelijk te faciliteren. De uitgebreide zoekfunctie kijkt in Harmonics naar meer dan functie of naam.

Kennisdelen met Harmonics

Harmonics is er via tal van mogelijkheden op ingericht om kennis vast te leggen, alleen of samen. Kennis te delen, binnen een groep of met een paar collega's. En kennis te borgen, voor nu en voor later. Daar kan geen e-mail meer tegen op.