Kennisdelen met Harmonics

  • jun 2015
  • 2343
Harmonics

Het delen van kennis is binnen een Harmonics omgeving optimaal gefaciliteerd. De omgeving is er via tal van mogelijkheden op ingericht om kennis vast te leggen, alleen of samen. Kennis te delen, binnen een groep of met een paar collega's. En kennis te borgen, voor nu en voor later. Daar kan geen e-mail meer tegen op.

Zo stelt Marieke Koken, senior beleidsadviseur bij brancheorganisatie Zorgverzekeraars Nederland over het kennisdelen met een Harmonics omgeving: "Wij hebben zelf intern gemerkt dat we graag op andere manieren wilden samenwerken. Als je kennis op een goede manier samenbrengt, vermeerdert die. Je leert van elkaar en inspireert elkaar".

Kennisdelen in alle soorten en maten

De agenda en notulen van een vergadering, blogs, persoonlijke updates, vraagstukken of de datum van het aankomende bedrijfsfeest in de agenda: binnen Harmonics beginnen ze allen met het aanmaken van een nieuw bericht (bijdrage). De basis van het kennisdelen, borgen en samenwerken. Deze bijdragen kunnen niet alleen voor en door deelnemers gecreëerd worden, ook kunnen zij worden ingedeeld als conceptversie, in co-creatie of verplaatst worden naar het archief. Door aan elke bijdrage relevante trefwoorden (tags) toe te voegen, kan deze stroom aan kennis geselecteerd worden op weergave met behulp van widgets, de dynamische bouwstenen van Harmonics.

De tijdlijn als persoonlijke kennishub

Deze bijdragen, informatie en kennis komen ook standaard voorbij op de individuele tijdlijn van alle deelnemers. Hier komen alle recent toegevoegde, beantwoorde en gewijzigde bijdragen langs. Van artikelen, berichten, tot foto's en video's. Deze informatiestromen kunnen door de deelnemers gepersonaliseerd worden. Filteropties en weergaveopties houden

De dagelijkse hoogtepunten in je inbox

Een daily digest, een dagelijkse email met de laatste updates houdt deelnemers op de hoogte van de laatst geposte berichten, gegeven reacties en belangrijke meldingen. Alle deelnemers van het platform krijgen deze email in hun inbox. Uiteraard is ook deze vorm van kennisgeving met notificaties in te stellen. Zo ontvangt de deelnemer relevante informatie automatisch in een overzicht in zijn inbox.

Meer kennisdelen met Harmonics in de praktijk:

  • Beter samenwerken met minder e-mail en bijeenkomsten doet Zorgverzekeraars Nederland sinds 2013 op het ZN Plein
  • Een uniek digitaal kennisdeel- en samenwerkplatform voor de medewerkers en medisch specialisten van het Jeroen Bosch Ziekenhuis
  • HofP-Plaza is een open kennisplatform waar medewerkers én klanten informatie en kennis efficiënt kunnen borgen en delen

Een dynamische omgeving met Harmonics

Alle deelnemers hebben in een Harmonics omgeving de mogelijkheid en tools om hun werkomgeving naar behoefte en wens in te richten met widgets, de dynamische bouwstenen van Harmonics.

Verbinden met Harmonics

Verbinden. Op persoon, expertise en content. Met Harmonics streven we er naar dit zo goed mogelijk te faciliteren. De uitgebreide zoekfunctie kijkt in Harmonics naar meer dan functie of naam.

Social met Harmonics

Bij Winkwaves geloven we in de kracht van 'social' zoals wij geloven in de verbindende kracht van (online) interactie in het kennisdelen en samenwerken. Daarom kan élke deelnemer op élk niveau de interactie aangaan binnen Harmonics.