Widgets, de dynamische bouwstenen van Harmonics

  • jun 2015
  • 2600
Harmonics

Het wendbaar kunnen organiseren van werk met social enterprise software Harmonics draait om het gebruik van het platform 'in alle openheid'. Daarom hebben alle deelnemers de mogelijkheid en tools tot hun beschikking om hun werkomgeving naar behoefte en wensen in te richten met widgets. De dynamische bouwstenen van Harmonics.

Of het nu gaat om het indelen van een algemene homepage met een tijdlijn-, kalender- of carrouselwidget, of van een specifieke groep met een poll-, video-, of avatarwidgets. Platformbeheerders, groepsbeheerders én deelnemers kunnen autonoom aan de slag met het bouwen van hun werkomgeving om social in kennis te delen en samen te werken.

Een interactieve en dynamische omgeving bij RDGG

Bij het Reinier de Graaf ziekenhuis (RDGG) ondervinden ze dagelijks de meerwaarde deze dynamische inrichting van ReinierNet. Hun sociaal intranet op basis van Harmonics. Marcel Hoogland, Manager Communicatie: "Het invoeren van een (sociaal) intranet was voor het Reinier de Graaf een belangrijke manier om de gewenste verbinding te realiseren. Intranet kan een interactieve en dynamische omgeving zijn van en voor mensen, een plek waar mensen kennis kunnen delen en kunnen samenwerken. Hierdoor kan iedere afdeling voortborduren op resultaten en ervaringen die in het ziekenhuis bereikt zijn."

Een overzicht van de widgets in HarmonicsOmdat geen tekst, boodschap of beeld hetzelfde is, is er een variatie aan widgets beschikbaar om mee te bouwen (én aan te passen of weer te depubliceren). Onderscheid valt daarin tevens te maken in kant en klare widgets, of zelf in te richten widgets. De widgets die momenteel in het bouwpakket van Harmonics zitten kun je in hun natuurlijke habitat bezichtigen op deze voorbeeld-homepage.

Verbinden met Harmonics

Verbinden. Op persoon, expertise en content. Met Harmonics streven we er naar dit zo goed mogelijk te faciliteren. De uitgebreide zoekfunctie kijkt in Harmonics naar meer dan functie of naam.

Kennisdelen met Harmonics

Harmonics is er via tal van mogelijkheden op ingericht om kennis vast te leggen, alleen of samen. Kennis te delen, binnen een groep of met een paar collega's. En kennis te borgen, voor nu en voor later. Daar kan geen e-mail meer tegen op.

Social met Harmonics

Bij Winkwaves geloven we in de kracht van 'social' zoals wij geloven in de verbindende kracht van (online) interactie in het kennisdelen en samenwerken. Daarom kan élke deelnemer op élk niveau de interactie aangaan binnen Harmonics.