'Vinden en verbinden' met nieuw sociaal intranet voor Youké

  • apr 2015
  • 3254
Portfolio

Vinden en verbinden. Dát is de kernboodschap van YouConnect; het nieuwe intranet van Youké gebouwd met Harmonics. Eén april was de organisatiebrede lancering van het platform. Een bijzonder moment voor Youké. Omdat deze gespecialiseerde jeugdzorg organisatie, ontstaan uit Trajectum en Zandbergen, sinds 1 januari 2015 formeel gefuseerd is. Als specialist in opvoeden en opgroeien bieden de medewerkers van Youké hulp voor jeugd en gezin van 0 tot 23 jaar in Utrecht, Gelderland en Noord-Holland. Zo kort als kan, zo lang als nodig.

Dynamisch organiseren en leidinggeven

Het social intranet brengt de 500 gecertificeerde professionals bij elkaar in een hele nieuwe digitale werkomgeving. In hun werkwijze ligt de nadruk op hun kernwaarden: Samen, Talentgericht, Ondernemend, Kleurrijk en Zelfredzaam. Dat vraag om vrijheid en flexibiliteit in de organisatie van werk. Na de technische lancering van het platform in januari 2015 is het platform in samenwerking met een projectgroep van Youké, ingericht op wens en behoefte van de medewerkers en de organisatie.

Locatieoverstijgend kennisdelen en samenwerken

Tijdens de organisatie brede lancering van YouConnect zagen veel medewerkers het social platform voor het eerst. Sommige medewerkers begonnen direct met het tijd- en plaats onafhankelijk kennisdelen en samenwerken. Een eigen startpagina staat klaar om ingericht te worden met informatie, nieuws en als portal naar andere interne systemen. Locatie- en afdeling overstijgend nieuws en kennis kunnen nu makkelijk gedeeld worden. Het is echt door en voor elkaar. De vindbaarheid van collega's én expertise staan daarin centraal.

Lancering nieuw navigatiemenu

Het platform van Youké is tevens ingericht op basis van Harmonics met de nieuwste versie van het menu- en de navigatiestructuur. Voor zowel Youké als Winkwaves een belangrijk moment. Daarover meer in Een mijlpaal met Harmonics: Lancering nieuw navigatiemenu.

Wil je meer weten over social enterprise software Harmonics en de toepassing binnen bedrijven als Air France-KLM, De Nederlandsche Bank en T-Mobile? Neem dan een kijkje in ons Portfolio, meld je aan voor de nieuwsbrief of neem contact met ons op.