Het nieuwe werken bij MEE Zuid-Holland Noord

  • apr 2015
  • 3886
Portfolio

MEE Zuid-Holland Noord (ZHN) helpt mensen met een beperking naar een samenleving waarin iedereen meedoet. Een andere manier van organiseren maakt dat MEE ZHN hier in 2014 een nieuwe manier van werken bij zocht. Tijdens het Winkwaves zorgseminar maakten wij kennis met deze zorgorganisatie. Eén april is het sociaal intranet op basis van Harmonics organisatiebreed gelanceerd.

Verandering in de zorg

Reorganisaties, bezuinigingen, banen die verdwijnen of een ander besturingsmodel. Met de verschuiving van de zorg naar gemeenten is dit genoeg reden voor organisaties om werk anders te organiseren. Ze kiezen daarbij steeds vaker voor een digitaal platform om de verandering te ondersteunen. Zo ook MEE ZHN. Na de decentralisatie is MEE ZHN met circa 400 werknemers versnipperd over 5 regio's in de wijkteams van de gemeenten.

Zelfstandiger organiseren van de lokale medewerker op deelmee.net

Waar het voorgaande intranet vooral statisch was en zendgericht werd ingezet, faciliteert het nieuwe sociale intranet de werknemers om steeds autonomer en zelfstandiger te werken. Rob van Berkel, communicatieadviseur MEE ZHN ziet een sociaal intranet "als middel om samenhang te brengen binnen de organisatie.Met name in efficiënter werken en verbinden van medewerkers zijn de kansen voor het sociaal intranet zichtbaar." Het platform dient daarom onder andere als portal naar andere interne systemen. Zowel decentraal als landelijk. Ook is er een integratie met het huidige document management systeem gerealiseerd.

Lancering nieuw navigatiemenu

Het platform van MEE is tevens ingericht op basis van Harmonics met de nieuwste versie van het menu- en de navigatiestructuur. Voor zowel MEE als Winkwaves een belangrijk moment. Daarover meer in Een mijlpaal met Harmonics: Lancering nieuw navigatiemenu.

Wil je meer weten over social enterprise software Harmonics en de toepassing binnen bedrijven als Air France-KLM, De Nederlandsche Bank en T-Mobile? Neem dan een kijkje in ons Portfolio, meld je aan voor de nieuwsbrief of neem contact met ons op.