Winksels

'Best of both worlds' bij AF-KLM

  • mrt 2015
  • 1115

Dat Air France-KLM (AF-KLM) zowel extern als intern zeer 'social' aan de weg timmert behoeft geen betoog. Met een social collaboration platform op basis van Harmonics zijn wij van Winkwaves daar de afgelopen jaren nauw bij betrokken geraakt. Naast ishare, het platform voor de 11.000 medewerkers van de commerciële divisie zijn er meerdere social platforms up and running binnen AF-KLM. Ook op basis van SharePoint. Hoe organiseer je dat zo 'social' verantwoord?

"Het oude intranet? Geen interactie, geen dialoog"

In een interview met E2E Platform gaat Sandor Vrij, manager communications AF-KLM in op de huidige stand van zaken met het beheren en integreren van meerdere social platforms binnen AF-KLM: "Uiteraard werkten we al samen in teams, er was ook al een intranet in onze divisie. Karakter daarvan is toch vooral top-down, met corporate nieuws en HR-informatie. Geen interactie, geen dialoog."

Full force social collaboration met ishare

Sandor: "[Dat] is de kracht van het huidige platform ishare: mensen kunnen onderling aan de slag. Terwijl op corporate niveau wel nu een SharePoint project wordt opgetuigd zijn wij binnen onze divisie al een tijd full force met ons sociaal platform aan de gang gegaan. Zo doen we nu al veel ervaring op met ‘social collaboration’ en plukken we hiervan de vruchten." Hij vervolgt: "We leren hoe dit soort omgevingen werken, welke vaardigheden, gedrag en cultuur is vereist, hoe het werk ermee geholpen is. SharePoint is goed in document management, in combinatie met onze sociale schil heb je ‘best of both worlds".

Benieuwd naar de integratiemogelijkheden van Harmonics in een andere setting? Neem dan vooral contact met ons op.