Werken bij Winkwaves

Winkwaves sinds 2006

  • mrt 2015
  • 1003

Sinds 2006 is er al best veel gebeurd. Als we ons blijven vernieuwen in het tempo van de afgelopen jaren, dan hebben toekomstige geschiedvorsers een hele kluif aan de identiteit van Winkwaves. We hebben onze naam en huisstijl bedacht. En weer aangepast. We hebben een grote publieke dienst gehad. En weer gesloten. En zo nog wat dingen. Wij memoreren ze graag nog even.

In memoriam WatVindenWijOver.nl (2006 - 2009)

Twee-en-half jaar trouwe dienst en nog enige maanden in het verpleegtehuis later is de eerste Nederlandse social bookmarking site watvindenwijover.nl uit de lucht gehaald.

Een overdaad aan spambots die verliefd werden op onze jeugdige pageranks, plus het inzicht dat ons eigen hart meer ligt bij het toepassen van sociale media voor kennisdeling en social networking binnen organisaties, bedrijven en verenigingen, hebben ons doen besluiten afscheid te nemen van onze eerste publieke liefdesbaby. Veel van wat we geleerd hebben uit de roemruchte tijd van watvindenwijover.nl en diens zakelijke variant Winkwaves Stage, heeft ons geïnspireerd bij het ontwerp van onze zakelijke sociale media omgeving Kenniscafé. En daarvoor zijn we alle gebruikers, bezoekers, fans, haters en zelfs de spammers dankbaar. Zo zag het er toen uit.

Een hele fijne vakantie!

In 2008 lanceerden wij een nieuw kaartjesmoment. Voortaan kon je niet alleen vanaf je vakantieadres de achterblijvers jaloers maken met zonovergoten stranden en rustieke sneeuwparadijzen. Je kon nu ook als achterblijver de op-het-punt-van-vakantie-gaande collega duidelijk maken dat je hem of haar het beste wenste tijdens de vakantie, onder het motto: 'Wat kan er nu fout gaan als jij op vakantie bent?' Ruim 2 jaar en vele kaartjes later, hebben wij de site uit de lucht gehaald.

Emoties

Ter gelegenheid van Winkwaves+4 hebben wij een 0-nummer uitgebracht rond emoties en sociale media. Onderdeel van dit 0-nummer vormde een prototype waarin de vraag 'wat voel je nu?' centraal stond. Deze site is daarna nog geruime tijd in de lucht gebleven, maar aan de vooravond van Winkwaves+5, hebben we emoties.winkwaves.com ter ziele gedragen.

Kenniscafé

Ons vlaggenschip was tussen 2008 en 2013 Kenniscafé. Begonnen als Winkwaves Stage met een focus op social bookmarking, is het opgegroeid tot software voor social business. In te zetten als sociaal intranet om kennisdelen en samenwerken te faciliteren binnen de organisatie en met partners buiten de organisatie. Maar ook geschikt als opvolger van of aanvulling op het relatiemagazine. En ter ondersteuning van communities.

Harmonics

Harmonics is de 3e generatie social enterprise software van Winkwaves. Het brengt de kracht van social software tot in de kern van het dagelijks werk. De opvolger van Kenniscafé is geoptimaliseerd voor toegankelijkheid: toegankelijk vanaf mobiel, desktop en grote beeldschermen. Toegankelijk door de focus op eenvoud en wat echt belangrijk is. Gebruik makend van de moderne HTML5, CSS3 en Javascript mogelijkheden, hebben we alle functionaliteiten van Kenniscafé een op een overgezet naar Harmonics.

Wij maken gebruik van cookies voor onze service. Bezoek je onze website dan ga je akkoord met de cookies.