Winksels

Nominaties Lentis en Spirit voor Zorgmanager van het Jaar 2015

  • mrt 2015
  • 1351

Trots zijn wij van Winkwaves. Maar liefst twee van de vier genomineerden voor Zorgmanager van het Jaar 2015 werken bij organisaties waar kennisdelen en samenwerken 'social' georganiseerd is met een platform op basis van social enterprise software Harmonics. Waardevol in het nu, én voor de digitale werkplek van de toekomst binnen zorgsectoren die grote veranderingen doormaken.

Zelfsturende teams bij Spirit

Mariënne Verhoef is directeur-bestuurder bij de Amsterdamse jeugdzorgorganisatie Spirit. Daarvoor was ze plaatsvervangend secretaris-generaal op het ministerie van Financiën. Spirit biedt hulp aan kinderen en jongeren tot 23 jaar. Dit gebeurt via een gevarieerd aanbod van pleegzorg, wijk- en schoolteams tot en met forensische zorg.

Sociaal intranet Spirit

Sinds 2013 staat s!S (sociaal intranet Spirit) in de kern van het dagelijkse werk bij de ruim 1000 medewerkers bij Spirit. s!S-coach Evelyn Visschedijk: "Juist de combinatie van sociale media met een kennisdatabase maakt dit systeem waardevol (...) alle medewerkers van Spirit [kunnen] heel eenvoudig contact onderhouden met collega’s, samenwerken en kennis delen op verschillende tijdstippen en locaties, ongeacht je team of functie."

Meer weten over de weg van Yammer naar Harmonics en van 'social' in de zorgsector naar zelfsturende teams? Lees dan het seminarverslag "3 keer een waardevol sociaal intranet in de zorg"

Sociaal intranet bij Lentis

Bert van der Hoek is sinds 2005 werkzaam als bestuursvoorzitter van GGZ-organisatie Lentis in Zuidlaren. Jaarlijks helpt Lentis 2500 cliënten met psychiatrische problematiek en 1200 mensen met ouderenproblematiek. De organisatie beschikt over ruim 100 locaties in het noorden van het land.

LentisNet
In 2012 is zorginstelling Lentis gestart met een innovatieprogramma om processen te vernieuwen en eHealth te integreren in de reguliere zorg. Waaronder interactief platform LentisNet, voor kennisdeling, communicatie en online samenwerking tussen medewerkers en partners. De 4300 medewerkers verspreid over 100 locaties zijn zo in staat om werkprocessen efficiënter in te richten, overzichtelijker en plaats- en tijdsonafhankelijk te werk te gaan en elkaar daarin als collectief te versterken.

Lees meer over het innovatieprogramma iLentis en de intranet start- en implementatiefase bij Lentis in het seminarverslag "3 keer een waardevol sociaal intranet in de zorg"

Uitslag: 8 april Media Plaza, Utrecht
Ook zijn genomineerd Anja Schouten, bestuursvoorzitter van Zorgbalans en Maarten van Rixtel, bestuursvoorzitter van Sensire, Zij zijn voorgedragen door een selectiecommissie bestaande uit hoogleraar Pauline Meurs en organisatieadviseur Hanke Lange. Op 8 april 2015 wordt de prijs uitgereikt tijdens het congres Dag van de Zorginkoop in Media Plaza in Utrecht.