"Werk es hardop!" bij Ons CommunicatieRijk

  Wat kun je als communicatieprofessional bijdragen aan het 'lerend' maken van je organisatie? Op Communicatierijk.nl, de publieke website met vakkennis over overheidscommunicatie, prijkt dit artikel sinds 26 februari 2015 onder de noemer: "Werk es Hardop!". Een mooie boodschap, ook in het kader van het onlangs gelanceerde Ons CommunicatieRijk, een besloten community voor overheidscommunicatie gebouwd met social enterprise software Harmonics.

  'Lerende organisaties' bewegen mee met hun omgeving
  Werk es hardop, is een pleidooi voor communicatieprofessionals die kunnen bijdragen aan het 'lerend vermogen' van organisaties. In dit geval: de overheid. "Een lerende organisatie kan zich namelijk aanpassen aan issues die spelen in haar omgeving." Persoonlijk kennismanagement stelt daarbij in staat om beter om te gaan met de dynamiek van de omgeving en de wendbaarheid van de organisatie. In het artikel bieden auteurs Geeske Meuleman en Renée Swart handreikingen hoe communicatieprofessionals binnen de Rijksoverheid bij kunnen dragen aan het lerend maken van de overheid, zodat deze zich weer aan kan passen aan de signalen van buiten. Deze lees je in "Werk es hardop!"

  Lerend organiseren op Ons CommunicatieRijk
  Ook in de praktijk maakt de Academie voor Overheidscommunicatie grote stappen rondom het Hardop Werken. Recent is het besloten kennisplatform Ons CommunicatieRijk, gebouwd met social enterprise software Harmonics, gelanceerd en met enthousiasme ontvangen. Ons CommunicatieRijk draait om kennisdeling over communicatieonderwerpen waar Rijksambtenaren in hun dagelijkse werk mee te maken hebben. Het is toegankelijk voor kerndepartementen, uitvoeringsorganisaties, adviesraden en zbo's.

  Reacties

  Plaats als eerste een reactie

  Winksels

  Winksels

  mrt 2015

  • 1269

  Contact

  Milou Reiche Milou Reiche

  Betrokken

  Milou Reiche
  Wij maken gebruik van cookies voor onze service. Bezoek je onze website dan ga je akkoord met de cookies.