Andere Handen Community scoort hoge ogen bij Zorginnovatie

  • dec 2014
  • 3069
Portfolio

Andere Handen Community is als succesvol project opgenomen in het Zorginnovatieboek. Integraal citeren wij daaruit: Andere Handen Community is een besloten virtueel platform voor medewerkers uit de zorg waar zij elkaar ontmoeten en zich kunnen ontwikkelen. Leden wisselen in een veilige omgeving kennis uit. Ze bevragen elkaar over hun vak, spreken over de veranderingen in de zorg en delen ervaringen over de dagelijkse werkzaamheden in de praktijk. Met elkaar werken ze aan de zorg van de toekomst. De community integreert drie functies:

  • De entreepagina presenteert zaken die te doen hebben met de toekomst van de zorg. Leden ontmoeten snel en efficiĆ«nt de buitenwereld en raken vertrouwd met technologie en sociale media in de zorg;
  • via vakgroepen verbindt de community medewerkers uit verschillende organisaties, deze sociale internet toepassing initieert het delen van kennis over een specifiek thema zoals Wijkzorg en Sociale innovatie;
  • tot slot biedt de community een sociale intranet functie aan organisaties. Via een eigen groep kunnen medewerkers elkaar onderling ontmoeten en binnen de organisatie van elkaar leren.
Welk probleem lost deze innovatie op?

De community rust medewerkers toe voor de toekomst van hun vak. Zorgmedewerkers worden door de community virtueel vaardiger, raken vertrouwd met technologie en worden gefaciliteerd bij zelforganisatie. De community bevordert het gebruik van technologie, leden raken beter, sneller en duurzaam bekend met technologische ontwikkelingen en de betekenis daarvan voor hun werk. Hiermee wordt opgelost dat het gebruik van technologie in de zorg toeneemt, kwaliteit van zorg wordt bevorderd en medewerkers beter en duurzamer inzetbaar blijven op de actuele arbeidsmarkt.

Lees meer over de Andere Handen Community in ons social interview met de community manager van Andere Handen (verkorte versie) en het verhaal van de oprichter, Monique van Doorn.

Wil je meer weten over social enterprise software Harmonics en de toepassing binnen bedrijven als Air France-KLM, De Nederlandsche Bank en T-Mobile? Neem dan een kijkje in ons Portfolio, meld je aan voor de nieuwsbrief of neem contact met ons op.