Drie keer een succesvol social enterprise platform in de praktijk

  • nov 2014
  • 1618
Winksels

Een seriously social enterprise platform levert organisaties veel op. Daarbij is de inzet van community managers essentieel. "Het gaat uiteindelijk niet om de tool, maar de mindset." Air France-KLM, Politie Eenheid Oost en de zorgcommunity Andere Handen deelden hun ervaringen tijdens het Winkwaves seminar 'Samen sterker met social enterprise software'. 3 Illustraties van de mogelijkheden om organisaties en samenwerkingsverbanden van binnenuit te veranderen met de inzet van social enterprise software.

Wereldwijd samenwerken bij Air France-KLM (commerciƫle divisie)

"Community management speelt een cruciale rol in het succesvol maken van social business" stelt Colin Wells, informatie- en communitymanager van ishare. Ishare is het social business platform van de commerciƫle divisie van Air France-KLM. Een ideaal in uitvoering als het gaat om verbinden over organisatiegrenzen heen. Met 8.000 deelnemers en een drastisch verminderd gebruik van email met maar liefst 90% legt Colin uit dat het niet gaat om de techniek, maar om de mindset. Een mindset die de nodige tijd, liefde en aandacht vereist, maar het resultaat mag er wezen. Lees hier verder

Organiseren voor de toekomst van de zorg bij Andere Handen Community

Een digitale ontmoetingsplek waar zorgmedewerkers van en met elkaar kunnen leren. Vanuit dit ideaal is Monique van Doorn eind 2012 gestart met Andere Handen Community (AHC), een initiatitief van Verder door anders doen (VDAD). "We wilden anders met elkaar omgaan en daar was nog geen recept voor." In de opzet werd uitgegaan van een 'marktplaats voor individuele expertise'. Lees hier verder hoe AHC is uitgegroeid tot een community waar verbinding op meerdere lagen wordt gefaciliteerd.

Samenwerken en kennisdelen bij de Politie Eenheid Oost

Hoe verbind je 5 fuserende politiekorpsen in 1 'Eenheid Oost' met een social enterprise platform? Toen de Nederlandse Politie van 25 districten naar 10 werd gereorganiseerd, stond communitymanager en initiator Jana Smit midden in het proces om samenwerk- en kennisplatform Blueboard te lanceren voor de onderzoeks- en adviesgroep. De keuze werd gemaakt om dit platform organisatiebreed te lanceren en dient hedendaags als het besloten sociale platform voor samenwerken en kennisdelen bij de Politie Eenheid Oost. Lees meer over de waarde die Blueboard voor de Eenheid vervult.

Wil je meer weten over social enterprise software Harmonics en de toepassing binnen bedrijven als Air France-KLM, De Nederlandsche Bank en T-Mobile? Neem dan een kijkje in ons Portfolio, meld je aan voor de nieuwsbrief of neem contact met ons op.

Contact