Organiseren voor de toekomst van de zorg met Andere Handen Community

  • nov 2014
  • 6527
Portfolio

Een digitale ontmoetingsplek waar zorgmedewerkers van en met elkaar kunnen leren. Vanuit dit ideaal is Monique van Doorn eind 2012 gestart met het initiatief van Andere Handen Community (AHC), "We wilden anders met elkaar omgaan en daar was nog geen recept voor."

Marktplaats voor individuele expertise

Bij het zoeken naar het juiste platform werd gedacht aan een marktplaats voor individuele expertise. De community moest zowel open als gesloten kunnen zijn en zeggenschap van het individu faciliteren. Ook 'wederkerigheid' stond bovenaan het wensenlijstje. Monique, "Er gebeurt iets als je op een andere manier met elkaar gaat praten". Dat blijkt ook uit het groeiend aantal deelnemers en participerende organisaties. AHC begon november 2012 met 20 deelnemers, telt er hedendaags 1500 met uitzicht op 5000.

Verbinden is een werkwoord

Het werkwoord 'verbinden' is binnen AHC op verschillende lagen van toepassing. Monique "Als je iets deelt wordt het meer, dus wees er niet zo bang voor". Met community management wordt daarom de dialoog niet alleen binnen de organisaties gestimuleerd, ook tussen de organisaties is de dialoog in volle gang en neemt dit groeiende netwerk van zorginstellingen en individuen ook de vorm aan van organisatie-overstijgend samenwerken en leren. Dit vraagt dagelijks communitymanagement: bezig zijn op de achtergrond (leestips versturen, 1op1 chats), maar ook zichtbaar zijn op de tijdlijn (verbindingen leggen, complimenteren, activeren, inspireren). Het beheren van groepen, de entreepagina, contentplanning en technische zaken tellen dan allemaal mee.

Wil je meer weten over social enterprise software Harmonics en de toepassing binnen bedrijven als Air France-KLM, De Nederlandsche Bank en T-Mobile? Neem dan een kijkje in ons Portfolio, meld je aan voor de nieuwsbrief of neem contact met ons op.

Contact