De kunst van het open kennisdelen bij organisatieadviesbureau HofP

  • feb 2014
  • 3441
Portfolio

Organisatieadviesbureau House of Performance heeft voor een radicale aanpak gekozen in de wijze waarop het bureau samenwerkt met klanten: "Gooi je kennis open en zorg dat je klanten via jou kunnen vinden wat ze zoeken, met een kwaliteitsstandaard waar jij als bedrijf invloed op hebt." Aan het woord is Erik Schell, consultant bij House of Performance (HofP) en, na Colin Wells van Air France-KLM, onze tweede gast voor een social interview.

Kennis opengooien en Essentials delen

Sinds 2013 biedt HofP haar klanten het open kennisplatform HofP-Plaza, gemaakt met Harmonics. Hier delen ze onder andere de Essentials, het basismateriaal waarmee de adviseurs werken. Erik: "Hierdoor zijn zowel wij als de klant minder tijd kwijt met voorbereiding (slides bij elkaar zoeken op lokale schijven / klant specifiek maken etc.) en het verspreiden van de documentatie na afloop van de sessies. Hiermee maximaliseren we de tijd die we op de werkvloer aanwezig kunnen zijn. Dáár maken we het verschil, niet achter onze PC."

Bijkomend voordeel van het open kennisplatform is dat de doorontwikkeling van de Essentials in dialoog met klanten kan plaatsvinden: "De volgende stap is dat collega's en klanten actief hun vragen en verbetervoorstellen doen in de reacties onder de Essentials. Hierdoor kunnen we de Essentials, samen met onze klanten en samen met collega's die werkzaam zijn bij verschillende klanten, continu blijven verbeteren."

HofP-Plaza is onderdeel van de werkomgeving van de adviseurs. Er is, anders dan bij andere klanten van Harmonics, dan ook geen duidelijke community manager aangewezen. "Zowel de vorm als de inhoud is een gedeelde verantwoordelijkheid van alle collega's. " De tip daarbij: "Maak gebruikers zelf verantwoordelijk voor het aanbrengen van structuur en vindbaarheid van bijdragen."

Lees de overige tips en meer in het social interview met Erik Schell.

Wil je meer weten over social enterprise software Harmonics en de toepassing binnen bedrijven als Air France-KLM, De Nederlandsche Bank en T-Mobile? Neem dan een kijkje in ons Portfolio, meld je aan voor de nieuwsbrief of neem contact met ons op.