Vinden, verbinden en versterken met het sociale intranet van De Nederlandsche Bank

  • feb 2014
  • 3906
Portfolio

Het sociale intranet van De Nederlandsche Bank staat sinds 2012 live, gebouwd met social enterprise software Harmonics. Sindsdien is DNB Café onder meer geprezen om de vooruitstrevende inzet van het platform. Zo luidde de nominatie voor My Beautiful Intranet (Goes Social) 2012 (DWG): "Knowledge sharing, connecting with experts, sense making conversations and quick information sharing in a top secure environment. A great environment for an intranet to go social!"

Een sociale laag over bestaande informatie- en communicatieprocessen

Het in 2012 gelanceerde DNB Kenniscafé fungeerde in eerste instantie als een socile laag over formele informatie- en communicatieprocessen. Na 6 maanden bleek er een ruime meerderheid actieve deelnemers en nam het aantal te faciliteren processen door DNB Kenniscafé toe. Aan het woord Robert Meulenbroek, senior adviseur interne communicatie bij DNB: “We zijn na de lancering in juli 2012 eerst op kleine schaal begonnen met uitproberen, maar al snel groeide het café uit naar 300 gebruikers. Een half jaar later staat de teller op ongeveer 1300 gebruikers, 75% van ons personeel”.

Nieuwe manieren van samenwerken

Het Kenniscafé dient sindsdien als een katalysator en instrument voor nieuwe manieren van samenwerken, zowel intern als extern. Robert: “Via het café bereiden we meetings voor, werken we aan documenten en delen we informatie. Er zijn verschillende groepspagina’s binnen het café, met eigen discussies, onderwerpen en documenten gerelateerd aan het werk van de afdeling. We hebben onder andere een samenwerkingsgroep met de Autoriteit Financiële Markten (AFM), zodat we informatie kunnen delen. Ook dit is een nieuwe manier van samenwerking.”

Wil je meer weten over social enterprise software Harmonics en de toepassing binnen bedrijven als Air France-KLM, De Nederlandsche Bank en T-Mobile? Neem dan een kijkje in ons Portfolio, meld je aan voor de nieuwsbrief of neem contact met ons op.