Een digitale werkomgeving voor gemeente Haarlem

  • jan 2014
  • 3112
Portfolio

Hoe creëer je een online samenwerkomgeving waar kennis en informatie automatisch wordt geborgd? Waar medewerkers elkaar op expertise kunnen vinden en het "nieuwe" in werken als "vanzelfsprekend" wordt ervaren? Gemeente Haarlem onderzocht dit vraagstuk in 2012 en ging de uitdaging aan in samenwerking met Winkwaves en Van Kaliber.

Digitale duurzaamheid waarborgen

Peter van de Ruit, bureauhoofd DIV bij de gemeente Haarlem, stelt dat mensen een digitale werkomgeving nodig hebben, "waar ze kennis en informatie kunnen uitwisselen. [...] Zo kan de overheidsorganisatie de digitale duurzaamheid borgen, verantwoording afleggen en haar klanten beter van dienst zijn."

Een veilige online samenwerkomgeving met Harmonics

Op basis van social enterprise software Harmonics fungeert het Haarlems Zaakcafé sinds 2012 als een veilige digitale samenwerkomgeving waar de gemeente en haar medewerkers informatie uitwisselen, kennis automatisch borgen en vergaderingen efficiënt indelen. Medewerkers kunnen elkaar op basis expertise en relevantie benaderen, tijd- en plaatsonafhankelijk te werk gaan én documenten met versiehistorie en context beheren. Met succes, Peter van de Ruit, "het is vanzelfsprekend geworden."

Wil je meer weten over social enterprise software Harmonics en de toepassing binnen bedrijven als Air France-KLM, De Nederlandsche Bank en T-Mobile? Neem dan een kijkje in ons Portfolio, meld je aan voor de nieuwsbrief of neem contact met ons op.