Het social interview met Colin Wells, een impressie

  • nov 2013
  • 2297
Winksels

Het social business platform ishare van Air France KLM lééft. Colin Wells, community manager van ishare, is daar heel duidelijk over: “We merken dat ishare niet alleen toegevoegde waarde biedt aan de commerciële organisatie, maar ook voor andere afdelingen binnen AFKL." Vandaar ook dat de multinational in 2014 het platform wil laten doorgroeien naar 15 duizend deelnemers. Een realistische doelstelling. "We zijn in de eerste 12 maanden goed op weg naar 5 duizend gebruikers en dat allemaal met 'bottom up, ‘word-of-mouth' communicatie alleen.”

In het eerste social interview van Winkwaves hebben we gedurende een week een online conversatie met Colin Wells gehad, waarbij ieder antwoord weer een nieuwe vraag triggerde. Uitgebreid gaat Colin in op de eisen die aan hem als community manager gesteld worden, op de verwachtingen van Air France KLM en de uitdaging van een multiculturele organisatie. “We zochten al een aantal jaar naar een tool om alle collega's, uit verschillende landen, met hun eigen skills en werkwijzen samen te laten werken.” Begin 2012 leidde deze zoektocht naar Winkwaves en de social business software Harmonics. Nu, een jaar later, faciliteert ishare 4500 medewerkers in het wereldwijd kennisdelen, samenwerken en communiceren.

De doelstellingen voor 2014 zijn ambitieus. Het internationale karakter van ishare krijgt gestalte met onder meer de aanstelling van een fulltime community manager in Frankrijk. En ishare moet doorgroeien tot de "collaboratieve schil" boven andere veel gebruikte applicaties (Sharepoint, sales tooling etc.) binnen het bedrijf. In al deze veranderingen trekken Air France KLM en Winkwaves als strategische partners op.

Lees het volledige social interview met Collin Wells, community manager bij Air France KLM.