Trefpunt, de online werkplek van Energiedirect.nl

  • okt 2013
  • 2881
Portfolio

Het sociale intranet van energieleverancier Energiedirect.nl: Trefpunt, is gemaakt met social enterprise software Harmonics en sinds 2010 actief in gebruik. Vanaf het prille begin begeleid door een klankbordgroep van 14 medewerkers. Dit leidde uiteindelijk tot een feestelijke lancering binnen de gehele organisatie met een prikkelende sneakpreview video en enthousiaste ambassadeurs en leverde ook een nominatie voor de Dutch Interactive Awards op. Sindsdien is Trefpunt een drukbezocht en gebruikt platform dat faciliteert in het verbeteren van het samenwerken, het aangaan van de online dialoog, kennisdeling en het creëren van employee engagement.

Kennisdelen en samenwerken via een online dialoog

Energiedirect.nl: "De dialoog kwam direct na lancering op gang en draagt bij aan verbetering van afdelingsoverstijgende samenwerking. We zijn beter in staat kennis met elkaar te delen en samen te werken. De openheid en transparantie binnen het bedrijf is dankzij het Trefpunt aanzienlijk gegroeid. Belangrijke stukken over ontwikkelingen en veranderingen zijn inzichtelijk voor alle medewerkers. Trefpunt verbindt ons met elkaar en met energiedirect.nl. Je treft elkaar op Trefpunt!"

Trefpunt: Nominatie Dutch Interactive Awards

Het succes van deze implementatie en adoptie door medewerkers deelden Winkwaves René Jansen en Diana van Lit (voormalig manager Communicatie, Energiedirect.nl) in dit interview tien dagen na de officiële lancering. Dit succes resulteerde tevens in de nominatie voor de Dutch Interactive Awards (DIA) in de categorie intranet. Winkwaves heeft daar met Trefpunt uiteindelijk een tweede plek weten te veroveren: een korte impressie van deze nominatie is hier te vinden.

Wil je meer weten over social enterprise software Harmonics en de toepassing binnen bedrijven als Air France-KLM, De Nederlandsche Bank en T-Mobile? Neem dan een kijkje in ons Portfolio, meld je aan voor de nieuwsbrief of neem contact met ons op.