Plein 66, het virtuele dorpsplein van D66

  • okt 2013
  • 2437
Portfolio

Een klant die de ontwikkelingen van Winkwaves al sinds 2006 van dichtbij meemaakt is de Nederlandse sociaal-liberale partij D66. Plein 66, het sociale intranet van D66 is een platform waar leden en geĂ¯nteresseerden met elkaar in contact komen en kennis kunnen delen. Dit vanuit de filosofie van een virtueel dorpsplein, waar men terloops met elkaar aan de praat raakt.

Gebouwd met Harmonics is Plein 66 voorzien van handige functionaliteiten die het samenwerken en kennisdelen bevorderen. Onder andere een discussieforum, het versturen van nieuwsbrieven, het delen van documenten en de mogelijkheid om collectief te bloggen zijn een greep uit de tal van de mogelijkheden die deelnemers van Plein 66 verrijken in het kennisdelen en samenwerken.

"Het plein van de vrijheid"

In de loop der jaren zijn mooie artikelen geschreven over dit initiatief en het succes van het platform. Zo is Frankwatching artikel Site gespot: Plein66 de plek waar Winkwaves oprichter René Jansen inzicht biedt in de filosofie, ambities en functionaliteiten achter Plein66.

Ook IK Magazine biedt met artikel "Het plein van de vrijheid" een interview met Frank van Mil, hoofd Kenniscentrum D66. Van Mil gaat onder andere in op het moderne organiseren van kennis en kunde met een sociaal intranet, het "social networking" aspect en het open karakter van het intranet, dat een impuls geeft aan D66 als partij. "Voor een partijorganisatie is het een grote uitdaging om alle kennis en kunde rondom de partij te mobiliseren. Om het ene actieve lid in contact brengen met het andere actieve lid, daarvoor is social software uitstekend geschikt."

Wil je meer weten over social enterprise software Harmonics en de toepassing binnen bedrijven als Air France-KLM, De Nederlandsche Bank en T-Mobile? Neem dan een kijkje in ons Portfolio, meld je aan voor de nieuwsbrief of neem contact met ons op.