Verbinden en versterken met een kennisomgeving bij ZN

  • okt 2013
  • 3278
Portfolio

Beter samenwerken met minder e-mail en bijeenkomsten. Met deze verwachting is brancheorganisatie Zorgverzekeraars Nederland (ZN) begin oktober 2013 gestart met Harmonics, social enterprise software van Winkwaves.

Werkprocessen efficiënter inrichten

Sinds 1995 behartigt Zorgverzekeraars Nederland de belangen van de zorgverzekeraars.Om werkprocessen efficiënter en effectiever te organiseren en het resultaat te borgen, is er gekozen voor de implementatie van een kennisomgeving op basis van Harmonics.

Johan Boonstra, ZN beleidsadviseur Informatiebeleid: “ZN wil op een andere manier kennis gaan delen. De kennis die in ons document management systeem (DMS) is vastgelegd is moeilijk vindbaar voor de eigen medewerkers, laat staan voor de leden. Wij denken dat Harmonics het samenwerken met de leden gaat bevorderen en een bijdrage kan leveren aan de kwaliteit van ons werk. Door een betere vindbaarheid en toegankelijkheid van de informatie. En met minder intern email verkeer en fysieke bijeenkomsten met leden om het gewenste resultaat te behalen."

Begeleiding implementatieproces met partners

Het implementatieproces van Harmonics wordt in goede banen geleid door partner van Winkwaves Daniëlle Hoek. Met haar ruime kennis van en ervaring in beleidsontwikkeling binnen de zorg, vervult Daniëlle de rol van projectmanager bij ZN. Hier bewaakt zij zowel planmatig als inhoudelijk het implementatieproces. Door de huidige vorm van samenwerken, communiceren en kennisdelen binnen ZN te vertalen naar een efficiëntere manier van werken, geeft ze vorm aan een waardevolle kennisomgeving voor ZN.

Daniëlle: "Zorgverzekeraars Nederland is een organisatie met ongeveer tachtig medewerkers. Vanuit de leden is er een aanhoudende vraag om ondersteuning en informatie. Het is dan ook een aardige uitdaging om in de waan van alledag tijd te vinden om met elkaar uit te vinden hoe deze nieuwe techniek de meeste waarde voor ZN op gaat leveren. Je wilt ook dat het een leuk project is, waar mensen niet alleen energie naar toe brengen, maar ook energie van terug krijgen."

Wil je meer weten over social enterprise software Harmonics en de toepassing binnen bedrijven als Air France-KLM, De Nederlandsche Bank en T-Mobile? Neem dan een kijkje in ons Portfolio, meld je aan voor de nieuwsbrief of neem contact met ons op.