Ormit Groep verbindt medewerkers en alumni op Informit

  • jul 2014
  • 3015
Portfolio


Actief in talentmanagement en leiderschapsontwikkeling scoort Ormit al een aantal jaren goed in ranglijsten van beste werkgevers. Met 125 medewerkers in Nederland en nog eens 75 man in België hebben zij een ambitieus doel voor ogen. Managing Director Ormit Groep, Hetty van Ee: "Wij willen met Ormit het beste, succesvolste en leukste bedrijf zijn". En veelal aan het werk bij andere opdrachtgevers, wordt de vraag vaak gesteld hoe het kan dat de medewerkers zo betrokken zijn. Met motto "practice what you preach" in combinatie met een heldere visie op samenwerken, is de basis gelegd en de keuze gemaakt om met Winkwaves aan de slag te gaan.

"Een online omgeving is voor ons essentieel"

Van Ee: "Belangrijkste succesfactor daarbij is onze filosofie dat in organisaties met een heldere visie op goed samenwerken, leiderschap en kwaliteit leveren, effectiever en met meer plezier wordt gewerkt. Een hoge klanttevredenheid is het gevolg van bevlogenheid en de gezamenlijke inzet van medewerkers. Omdat onze mensen over het hele land verspreid aan de slag zijn is voor dat onderlinge contact een online omgeving voor ons essentieel."

Ambassadeurs, medewerkers en alumni

Deze online omgeving heeft Ormit sinds jaar en dag op basis van social enterprise software Harmonics, zowel voor Nederland als voor de vestiging in België. Van Ee licht toe: "We doen aan leiderschapsontwikkeling en hebben veel jonge mensen in dienst die bij klanten opdrachten uitvoeren. Het is daarom lastig een sterke band te creëren. We moeten daarin zelf het goede voorbeeld geven. Qua cultuur, sfeer en communicatie. Ons intranet heet Informit, een online portal met sociale functionaliteit. Het is van onze mensen zelf. Er staat van alles op zoals een ‘leidraad eerste werkdag’ maar ook het trainingsaanbod. Er zijn diverse groepen waarbij je kan aansluiten. Zoals collega’s die Alpe d’DhuZes fietsen. In zo’n groep houd je elkaar op de hoogte, anderen kunnen meelezen en weten wat er speelt. Onze mensen zijn daardoor goed geïnformeerd terwijl ze geografisch verspreid werken."

Een eigen omgeving voor alumni

Ook voor de 1100 Nederlandse alumni is er een eigen online omgeving met het doel hen ook na twee jaar bij Ormit, betrokken te houden. "Het is fijn te horen als een ex-ORMIT’er op een goede plek terecht komt. Nog beter als ze ambassadeur blijven. We vragen hen dan ook hun netwerk in te schakelen voor de zoektocht naar goede nieuwe kandidaten en opdrachten [...] We vragen niemand om ambassadeur te worden, maar dat zijn ze als vanzelf, omdat ze hebben ervaren wat we doen."

Wil je meer weten over social enterprise software Harmonics en de toepassing binnen bedrijven als Air France-KLM, De Nederlandsche Bank en T-Mobile? Neem dan een kijkje in ons Portfolio, meld je aan voor de nieuwsbrief of neem contact met ons op.