Social collaboration bij Air France-KLM


  Het social business platform ishare van Air France-KLM lééft. Colin Wells, community manager van ishare is daar heel duidelijk over: “We merken dat ishare niet alleen toegevoegde waarde biedt aan de commerciële organisatie, maar ook voor andere afdelingen binnen AFKL." Tijdens het Winkwaves seminar: Samen sterker met Social Enterprise Software toont Colin het belang van community management in de ontwikkelingen van ishare. "Het gaat uiteindelijk niet om de tool, maar de mindset."

  Lees de praktijkervaringen van Air France-KLM met interne social media in dit whitepaper

  Die mindset heeft met de nodige tijd, liefde en aandacht geresulteerd in inmiddels 8000 deelnemers op het platform en een verminderd gebruik van email. Ook telt het platform hedendaags 1200 project-, proces-, kennis- en teamgroepen. Een seriously social enterprise platform in uitvoering dus. Het social enterprise seminarverslag tref je hier.

  Uit het archief: een social interview met Colin Wells, communitymanager ishare

  In het social interview van 14 november 2013, hebben we gedurende een week een online conversatie met Colin Wells gevoerd, waarbij ieder antwoord weer een nieuwe vraag opleverde. Uitgebreid gaat Colin in op de eisen die aan hem als community manager gesteld worden, op de verwachtingen van Air France-KLM en de uitdaging van een multiculturele organisatie. “We zochten al een aantal jaar naar een tool om alle collega's, uit verschillende landen, met hun eigen skills en werkwijzen samen te laten werken.” Begin 2012 leidde deze zoektocht naar Winkwaves en de social business software Harmonics.

  De doelstellingen voor 2014 zijn ambitieus. Het internationale karakter van ishare krijgt gestalte met onder meer de aanstelling van een fulltime community manager in Frankrijk. En ishare moet doorgroeien tot de "collaboratieve schil" boven andere veel gebruikte applicaties (Sharepoint, sales tooling etc.) binnen het bedrijf. In al deze veranderingen trekken Air France KLM en Winkwaves als strategische partners op.

  Wellicht vind je dit ook interessant om te lezen:

  Reacties

  Plaats als eerste een reactie

  Wil je een reactie geven? Meld je dan eerst aan

  Portfolio

  Portfolio

  okt 2013

  • 2652

  contact

  Milou Reiche Milou Reiche

  Betrokken

  Milou Reiche